Yaşam

Dedikodu hakkında tüm bildiklerinizi unutun: Aslında o kadar kötü bir şey olmayabilir!

Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre dedikodu, bilindiği kadar kötü bir alışkanlık değil. Araştırma sonuçları, bilinenin aksine dedikoduyla ilgili farklı bilgiler ortaya koyuyor. Özellikle bazı bulgular, bu konudaki tüm genel-geçer kabullerin yanlış olduğunu gösteriyor.

Dedikodu, insanların hoşlanmadığı bir davranıştır. Bir kişinin bulunmadığı bir ortamda arkasından konuşulması, son derece can sıkıcı olabilir. Ancak insanlar çeşitli gerekçelerle dedikodu yapmasını, haklı bir sebebe dayandırabilir.

Bilim insanları, dedikodu konusunda daha net bilgiler ortaya koymak için bazı incelemeler yapıyor. Yakın zamanda yapılan bir araştırmanın sonuçları, ilginç sonuçlar ortaya koydu. Dedikodu hakkında tabuları yıkan araştırmanın sonuçları büyük bir yankı uyandırdı. Erkekler de dedikodu yapar mı? İş yerinde dedikodu yapmak kötü bir şey mi? Araştırma sonuçları, bu sorulara cevap veriyor.

DEDİKODU YAPANLAR, İŞ BİRLİĞİ KONUSUNDA BAŞARILI

Araştırma sonuçlarına göre dedikodu yapan kişiler, iş birliği konusunda başarılıdır. Aynı zamanda egoist olmamaları da bu kişilerin olumlu bir özelliğidir. Dedikodu bazı durumlarda kişileri bazı tehlikelerden koruyabilir.

Araştırma ekibinde yer alan Dr. Matthew Feinberg, dedikodu yapan kişilerin oldukça başarılı olduğunu belirtti. Aynı zamanda dedikodunun olumlu yanları üzerinde durdu.

ERKEKLER DE DEDİKODU YAPIYOR

Genellikle kadınların daha çok dedikodu yaptığı düşünülse de araştırma sonuçlarına göre erkekler de dedikoduyu seviyor. Ancak Google’a dedikodu yazıldığı takdirde çıkan görsellerin %67’si kadınlara ait.

Araştırma sonuçlarına göre dedikodunun yararlı bilgi aktarma yolu olduğu da kabul edilmiştir. Biçimi farklı olsa da erkekler de çok sık dedikodu yapıyor. Ancak dedikodu, erkekler tarafından farklı biçimlerde tanımlanıyor. Koridor sohbetleri ve bilgi alma olarak tanımlanan süreçler, aslında birebir dedikoduya işaret ediyor.

İŞ YERİNDE DEDİKODU YAPMAK, DOĞRU MU?

İş yerinde yapılan dedikodu, genellikle olumsuz bir durum olarak algılanır. Ancak bazı durumlarda olumlu olabilir. Yaşanan adaletsizliklerin tespit edilmesi, ortak bir akıl geliştirilmesi için dedikodu argümanından yararlanılabilir. Ancak bir kişi hakkında uygun olmayan bir söz söylemek ya da birilerini uygunsuz şekilde eleştirmek, iş yerinde yapılmaması gereken davranışlar arasındadır.

Kaynak: Haber Merkezi

{ "vars": { "account": "G-3SZQ7JT08Q" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }