Diş taşları hem görüntüsüyle hem de sağlık açısından rahatsız edici bir sorundur. Bu sağlık sorunu nedeniyle dişlerde rahatsız edici bir görüntü ortaya çıkar. Diş hekimi tarafından yapılan kontrollerde gerekli görülmesi halinde diş taşları temizlenir.

Diş taşlarının oluşmasının en büyük sebebi, diş ipi kullanmamaktır. Ayrıca dişlerin düzenli bir şekilde fırçalanmaması da bu duruma yol açabilir. Ağızdaki yemek ve içecek kalıntıları temizlenmediği takdirde bakteri oluşturur. Bakterilerin sertleşmesi ile tartar oluşumu başlar. Zamanla daha fazla artan tartarlar nedeniyle ortaya çıkan rahatsızlıklardan kaynaklı olarak ağız kokusu da ortaya çıkabilir.

CEVİZ KABUĞU İLE DİŞ TAŞI TEMİZLİĞİ

Ceviz kabuğu, diş taşı temizliğinde çok fazla bilinmeyen ama oldukça etkili bir yöntemdir. Bir bardak su içerisine ceviz kabukları eklenir. Su, yirmi dakika süreyle kaynatılır. Kaynadıktan sonra soğuyan suda, on dakika süreyle diş fırçasını bekletmek gerekir. Ardından dişler fırçalanır.

DİŞ TAŞI OLUŞUMUNU ENGELLEMEK İÇİN BUNLARA DİKKAT!

5955071961361f13606d1dac

Genç yaşında idam edilen bir alim: Şehit İbrahim Edhem Genç yaşında idam edilen bir alim: Şehit İbrahim Edhem

Diş taşı oluşumunu kalıcı olarak engellemenin yolu, düzenli olarak diş fırçalamaktan geçiyor. Ayrıca diş aralarındaki kalıntıları temizlemek için diş ipi kullanmakta da fayda var. En az 6 ayda bir diş hekimi kontrolüne gidilmelidir. Aynı zamanda aşırı sıcak-soğuk ya da asitli yiyecekler tüketmemek de diş sağlığını korumak açısından önemlidir.

Sigara kullanan kişilerde, diş taşı daha yaygın bir şekilde ortaya çıkar. Alkol tüketimi de bu sorunun yaşanmasında tetikleyici bir unsurdur. Dengesiz bir beslenme tarzı, antibiyotik ilaçların gereksiz yere tüketimi de diş taşlarına yol açabilir.

Şekerli yiyeceklerin ölçüsüz bir şekilde tüketilmesi diş taşının yanı sıra çürüklere yol açabilir. Diş taşı, bazen farklı hastalıkların sonucunda ortaya çıkabilir. Hamilelik döneminde diş taşında artış olabilir. Bu nedenle hamilelerin diş bakımında çok daha özenli olması gerekir. Diş taşlarının aşırı fazla olması durumunda hekime başvurularak temizleme işlemi yaptırılmalıdır.

Kaynak: (Haber Merkezi)