Aura, son yıllarda sıkça duyulan bir kelimedir. Aura, kişi, yer veya şeylerden yayılan özel bir atmosfer, karakter veya kalite anlamına gelir. Aura, bir yerin gizemli, bir kişinin sevecen, bir şeyin güzel olduğunu hissettiren bir etki yaratır. Aura, aynı zamanda bazı insanların insan ve hayvanların etrafında görebildiğini iddia ettikleri bir ışık türü de olabilir. Aura, bu ışığın kişinin ruh halini, sağlığını, enerjisini veya kişiliğini yansıttığını söyler. Aura, ayrıca bazı nörolojik durumların veya hastalıkların başlangıcında hissedilen öznel bir duygu da olabilir. Aura, migren veya epilepsi gibi durumlarda, sesler, renkli ışıklar, uyuşma veya karıncalanma gibi belirtiler olarak ortaya çıkabilir.

Aura, farklı kaynaklardan tanımlanır

Aura, farklı kaynaklardan tanımlanır. Cambridge Sözlüğü’ne göre, aura, bir kişi veya yerin sahip olduğu bir duygu veya karakterdir. Merriam-Webster Sözlüğü’ne göre, aura, bir kaynaktan yayılan ayırt edici bir atmosfer veya bir ince duyusal uyarıcıdır. Dictionary.com’a göre, aura, bir kişi, yer veya şeyden yayılan ve etrafa etki eden bir kalite veya atmosferdir.

Şanlıurfalı çoban ile "Gülçin" arasındaki gülümseten dostluk Şanlıurfalı çoban ile "Gülçin" arasındaki gülümseten dostluk

Aura, farklı alanlarda kullanılır

Aura, farklı alanlarda kullanılır. Aura, mistik, ezoterik, spiritüel veya alternatif tıp gibi alanlarda, insan veya hayvanların etrafında görülen veya hissedilen bir enerji alanı olarak tanımlanır. Aura, bu alanların, kişinin ruhsal, fiziksel, zihinsel veya duygusal durumunu gösterdiğine inanır. Aura, bu alanlarda, renkler, şekiller, semboller veya desenler olarak ifade edilir. Aura, bu alanlarda, aura okuma, aura fotoğrafçılığı, aura temizliği, aura şifası gibi uygulamalarla analiz edilir veya değiştirilir.

Aura, ayrıca tıp, psikoloji, sanat, edebiyat, felsefe gibi alanlarda da kullanılır. Aura, tıpta, migren veya epilepsi gibi nörolojik durumların veya hastalıkların başlangıcında hissedilen öznel bir duygu olarak tanımlanır. Aura, psikolojide, kişinin kendine özgü bir kişilik, karakter veya duygu olarak tanımlanır. Aura, sanatta, bir eserin sahip olduğu özgün, eşsiz veya kutsal bir nitelik olarak tanımlanır. Aura, edebiyatta, bir karakterin, bir yerin veya bir olayın sahip olduğu özel bir atmosfer, duygu veya anlam olarak tanımlanır. Aura, felsefede, bir varlığın sahip olduğu öz, özdeşlik veya varoluş olarak tanımlanır.

Kaynak: (Haber Merkezi)