Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı Ramazan ayı için fitre miktarını belirledi. Kurul, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında toplandı ve fitre konusunu görüştü.

Fitre nasıl hesaplandı?

Kurul, fitre miktarını belirlerken, hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı gibi kriterleri dikkate aldı. Buna göre, ülkemizde fitre miktarı 2024 yılı Ramazan ayı için 130 TL olarak tespit edildi.

Fitre nasıl verilecek?

Fitre, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda ve benzeri maddelerden ayni olarak da verilebilir. Fitre, Ramazan Bayramı’ndan önce fakir ve muhtaç kimselere ulaştırılmalıdır. Belirlenen 130 TL, aynı zamanda günlük oruç fidye bedelidir. Bunun yanında, her bir mükellef, günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebilir.

Fitre nedir?

Fitre, Ramazan ayında tutulan oruçların ve diğer ibadetlerin şükrü olarak, dinen zengin sayılan Müslümanların, kendileri ve küçük çocukları adına fakir ve muhtaç kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır. Fitre, zekâtın bir alt kategorisi olarak kabul edilir. Fitre, bir kişiyi bir gün (iki öğün) doyuracak yiyecek miktarı veya bunun ücretine göre belirlenir.

Kaza Orucu Bulunanların Bilmesi Gereken “11 Mesele” Kaza Orucu Bulunanların Bilmesi Gereken “11 Mesele”

 

Kaynak: (İLKHA)