2022 FIFA Dünya Kupası, 21 Kasım - 18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar’da düzenlendi. Turnuva, 21 Kasım 2022 tarihinde ev sahibi Katar’ın açılış maçıyla birlikte başladı ve 18 Aralık 2022 tarihinde, Lusail şehrinde oynanacak olan final maçı ile bitti. Turnuvada, 32 takım 8 grupta mücadele edecek. Her gruptan ilk iki sırayı alan takımlar son 16 turuna yükseldi.

2022 Dünya Kupası Katar’da hangi takımlar mücadele etti?

2022 Dünya Kupası’na katılacak olan 32 takım, kıtalarına göre şöyle belirlendi:

  • Asya: Katar (ev sahibi), İran, Japonya, Güney Kore, Suudi Arabistan
  • Afrika: Senegal, Tunus, Fas, Nijerya, Kamerun
  • Avrupa: Fransa, İngiltere, Belçika, İspanya, Almanya, Portekiz, Hollanda, İtalya, Hırvatistan, Polonya, İsviçre, Danimarka
  • Güney Amerika: Brezilya, Arjantin, Uruguay, Ekvador
  • Kuzey ve Orta Amerika: ABD, Meksika, Kanada
  • Okyanusya: Avustralya

Bu takımların grupları ise şöyle oluştu:

A Grubu: Katar, Hollanda, Senegal, Ekvador

B Grubu: İngiltere, İran, ABD, Galler

C Grubu: Arjantin, Suudi Arabistan, Meksika, Polonya

D Grubu: Fransa, Avustralya, Danimarka, Tunus

E Grubu: İspanya, Kosta Rika, Almanya, Japonya

F Grubu: Belçika, Kanada, Fas, Hırvatistan

G Grubu: Brezilya, Sırbistan, İsviçre, Kamerun

Yetim ve Fakirlere Yardım Edelim Yetim ve Fakirlere Yardım Edelim

H Grubu: Portekiz, Gana, Uruguay, Güney Kore

2022 Dünya Kupası Katar’da neler sundu?

2022 Dünya Kupası Katar, hem futbolseverlere hem de turistlere birçok imkan sundu. Katar, kültürü, tarihi, doğası ve modernliği ile ziyaretçilerini etkilemeyi hedefliyor. Katar’da yapılan bazı aktiviteler :

  • Katar’ın başkenti Doha’yı keşfetmek. Doha, geleneksel ve modern mimarinin harmanlandığı bir şehir. Doha’da görülecek yerler arasında Souq Waqif, İslam Sanatları Müzesi, Katara Kültür Köyü, Aspire Park ve Corniche bulunuyor.
  • Katar’ın doğal güzelliklerini yaşamak. Katar, çölü, denizi ve yeşili bir arada sunuyor. Katar’da yapılacak doğa aktiviteleri arasında çöl safarisi, kamp yapmak, kaya tırmanışı, yelken açmak ve dalış yapmak bulunuyor.
  • Katar’ın kültürünü ve mutfağını tatmak. Katar, Arap kültürünün zenginliğini yansıtıyor. Katar’da yapılacak kültürel aktiviteler arasında deve yarışları, at binmek, kahve içmek ve yerel yemekleri denemek bulunuyor.

2022 Dünya Kupası Katar, tarihi bir turnuva oldu. Hem futbol hem de turizm açısından büyük bir öneme sahip olan bu turnuva, dünyanın dört bir yanından gelen insanları bir araya getirdi.

Kaynak: (Haber Merkezi)