İDDEF, 47 Ülkede 3,5 Milyon Kişiye Kurban Eti Ulaştırdı İDDEF, 47 Ülkede 3,5 Milyon Kişiye Kurban Eti Ulaştırdı

Turnuva, iki ülkenin birlikte düzenlediği ilk ve Asya kıtasında gerçekleştirilen ilk Dünya Kupası’dır. Turnuvaya ev sahibi ülkelerin yanı sıra son şampiyon Fransa eleme oynamadan katılmış, diğer 29 takım ise elemeler sonucunda belirlenmiştir. Turnuvada 64 maç oynanmış ve toplam 161 gol atılmıştır.

Turnuvanın şampiyonu, finalde Almanya’yı Ronaldo’nun attığı iki golle 2-0 yenen Brezilya olmuştur. Brezilya, bu başarıyla beşinci kez Dünya Kupası’nı kazanmış ve kupayı en çok kazanan ülke olmuştur. Ayrıca turnuvada oynadığı yedi maçı da kazanarak, İtalya’nın 1934 ve 1938’deki rekorlarını egale etmiştir. Almanya ise dördüncü kez finalde kaybederek, bu alanda İngiltere ile birlikte rekor kırmıştır. Turnuvanın üçüncüsü ise ev sahibi Güney Kore’yi 3-2 yenen Türkiye olmuştur. Türkiye, bu başarıyla tarihinde ilk kez Dünya Kupası’nda madalya almış ve en iyi derecesini yapmıştır.

Turnuvada birçok sürpriz sonuç yaşanmıştır. Açılış maçında Senegal’in Fransa’yı 1-0 yenmesi, Güney Kore’nin İtalya ve İspanya’yı eleyerek yarı finale çıkması, Türkiye’nin Brezilya dışında tüm rakiplerini yenmesi, ABD’nin Portekiz’i 3-2 yenmesi ve çeyrek finale kalması, turnuvanın en dikkat çeken olaylarından bazılarıdır. Turnuvada ayrıca Brezilyalı Ronaldo, attığı sekiz golle gol kralı olmuş ve Brezilya formasıyla toplamda 12 gol atarak Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan ikinci oyuncusu olmuştur.

Turnuvanın en iyi oyuncusu ise Alman kaleci Oliver Kahn seçilmiştir. Kahn, turnuva boyunca yedi maçta sadece üç gol yemiş ve birçok kurtarış yapmıştır. Turnuvanın en iyi genç oyuncusu ise ABD’li Landon Donovan seçilmiştir. Donovan, turnuvada iki gol atmış ve bir asist yapmıştır.

Kaynak: (Haber Merkezi),