Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ege Denizi’nde düzensiz göçle mücadelesini sürdürüyor. Son olarak, Çanakkale, Muğla ve İzmir açıklarında, içerisinde düzensiz göçmenlerin olduğu lastik botların tespit edilmesi üzerine harekete geçti.
Yunanistan geri itti, Sahil Güvenlik kurtardı
Ekipler, Yunanistan unsurlarınca geri itilen ve denizde mahsur kalan aralarında 21 çocuğun da olduğu 44 düzensiz göçmeni kurtardı. Kurtarılan göçmenler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
65 düzensiz göçmen daha yakalandı
Sahil Güvenlik ekipleri, ayrıca, Çanakkale, Muğla ve İzmir açıklarında, lastik botlar içerisinde aralarında 42 çocuğun da bulunduğu toplam 65 düzensiz göçmeni yakaladı. Yakalanan göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.
Düzensiz göç nedir?
Düzensiz göç; bir ülkeye yasadışı giriş yapmak, bir ülkede yasadışı şekilde kalmak veya yasal yollarla girip yasal süresi içerisinde çıkmamak anlamına gelmektedir. Düzensiz göç hedef, transit ve kaynak ülkeler açısından ayrı ayrı değerlendirilmesi gereken bir konudur. Türkiye, düzensiz göçe karşı uluslararası işbirliği ve dayanışma içinde mücadele etmektedir. Türkiye, 2020 yılında 96 bin 857, 2021 yılının ilk 9 ayında ise 62 bin 414 düzensiz göçmen yakalamıştır.