Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Dünya Gıda Günü Su Hayattır, Su Gıda Demektir, Kimseyi Geride Bırakma" sloganlarıyla gerçekleştirilen "Tarımın Doğduğu Topraklarda Su" etkinliğine katıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında su yönetimi konularının ele alındığı etkinlik, özel bir mekânda gerçekleşti. Vali Şıldak, programda suyun önemine dikkat çekerek, suyun dikkatli kullanılması gerektiğini vurguladı.
Vali Şıldak, konuşmasında suyun en temel kaynak ve hayatın vazgeçilmezi olduğunu belirtti. Günlük hayatta bir insanın rutin ihtiyaçlarını ve besin ihtiyacını karşılamak için harcadığı su miktarının 3 bin litre olduğunu ifade etti. Sınırlı kaynakların öneminin ve suyun dikkatli kullanılması gerektiğinin altını çizen Vali Şıldak, bu çalışmanın Şanlıurfa'da gerçekleşmesinin anlamlı olduğunu dile getirdi. Şanlıurfa'nın suyun en yoğun kullanıldığı coğrafyalardan biri olduğuna dikkat çekti.
Şanlıurfa'nın GAP başkenti olduğunu hatırlatan Vali Şıldak, GAP eylem planı çerçevesinde toprakların suyla buluştuğu bir bölgede bulunduklarını söyledi. Su kullanımının ve dengesinin daha da önemli olduğunu vurguladı. Ancak, insanlığın doğaya verdiği zararlarda kendilerinin de sorumlulukları olduğunu kabul etti. Kuraklık, seller ve su baskınları gibi doğal felaketlerin insanların dikkatsiz kullanımdan kaynaklandığını ifade etti. Vali Şıldak, suyun dikkatli kullanılmadığı durumlarda karşılaşacakları susuzluğun yine insanların sorumluluğunda olduğunu belirtti. Teknoloji ve dikkatsiz kullanımın bu durumda etkili olduğunu düşündüğünü ifade etti.
Programa Vali Hasan Şıldak ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral'ın yanı sıra, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile alanında uzman isimler katıldı. Vali Şıldak, etkinliğin verimli ve başarılı olmasını temenni etti. "Tarımın Doğduğu Topraklarda Su" etkinliği, suyun önemine dikkat çekerek gelecek nesillerin susuz kalmaması adına bilinç oluşturmayı hedeflemektedir.