Ödeme sistemleri ile ilgili araştırmaların hız kazandığı bu dönemde Troy nedir, nasıl kullanılır sorusu gündeme geldi. Troy, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. (BKM) tarafından 2016 yılında kurulan bir kartlı ödeme sistemidir. 31 Mart 2016 tarihinde BDDK’dan onay alarak faaliyetlerine başlayan Troy uzun süredir kullanıma açıktır.

Altın fiyatları ne kadar? Altın fiyatları ne kadar?

Mevzuatlar gereği 10 Mart 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB)  ödeme sistemi işletmeciliği onayı alan Troy giderek daha fazla kişi tarafından kullanılmaya başlandı. Neredeyse tüm bankaların onayladığı Troy, kredi kartı ve hesap kartları ile birlikte kullanılabiliyor. Peki, Troy ödeme sistemi nasıl kullanılır?

TROY ÖDEME SİSTEMİ NEDİR?

0x0-troy-odeme-sistemi-nedir-nasil-basvuru-yapilir-hangi-banka-kredi-ve-hesap-karti-uzerinden-kullanilabiliyor-1699356976602

Faaliyetlerine 2016 yılında başlayan Troy, bir Türk markası olarak ödeme işlemlerinde kullanılıyor. Kredi kartı ve banka kartı ile kullanılan bu ödeme sisteminde Troy logolu kartlar dikkat çekiyor. Pek çok vatandaşın merak ettiği Troy, hem BDDK hem de TCMB’den almış olduğu onaylar ile faaliyetlerini yasal olarak sürdürüyor.

TROY NASIL KULLANILIR?

Bankalararası Kart Merkezi’nin kurucusu olduğu Troy ödeme sistemlerini kullanmak oldukça basit. Bir Türk markası olarak geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Troy logolu kredi kartları anlaşmalı bankalardan alınabiliyor. Hemen hemen bütün bankalarla anlaşması olan Troy, bu bankaların kredi ve banka kartlarıyla kullanılabiliyor. Troy logolu banka veya kredi kartı alabilmek için müşterisi olduğunuz bankaya başvuruda bulunmanız yeterli oluyor.

Troy logolu kartlar sayesinde Türkiye’deki tüm ATM ve POS cihazlarından para işlemleri yapılabilir. Mobil alışveriş ve online alışverişte güvenle kullanılabilen Troy kartın arka yüzünde Discover-Diners-Pulse logoları bulunduğunda tüm dünyada geçerlidir. Troy kredi kartı veren finansal kuruluşlar arasında Akbank, Alternatif Bank, QNB Finansbank, Halkbank, TEB, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası, Garanti BBVA gibi bankalar bulunuyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)