Türkiye'de örgün eğitim veren resmî okullarda, öğrencilerin ve öğretmenlerin teknolojiye daha fazla erişimini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Eğitimde FATİH Projesi kapsamında önemli bir adım atıldı. Proje kapsamında bugüne kadar dersliklerin yaklaşık yüzde 99'unda etkileşimli tahta bulunacak şekilde 620 bin adet etkileşimli tahta kuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamalarına göre, etkileşimli tahtalar öğrencilerin bilgisayar destekli bir eğitim almalarına olanak tanıyor. Ayrıca, öğretmenlerin öğrencilerle etkileşim halinde ders işlemelerine ve öğrenme süreçlerini teknolojiyle desteklemelerine imkân sağlıyor.

Bununla birlikte, teknoloji altyapısının güçlendirilmesi için yapılan çalışmalar da devam ediyor. Okullara fiber altyapı kurulması ve hızlı, güvenli, kesintisiz internet erişimi sağlanması için çalışmalar sürdürülüyor. Bugüne kadar 12 bin 500 okula yüksek güvenlikli geniş bant fiber internet erişimi sağlanırken, yeni protokollerle bu sayının artırılması planlanıyor.

YKS’nin Güvenliği İçin “Kapalı Matbaa” Dönemi Başladı YKS’nin Güvenliği İçin “Kapalı Matbaa” Dönemi Başladı

Ağ altyapısının güncellenmesi ve genişletilmesi için de adımlar atılıyor. Eğitimde FATİH Projesi'ne uyumlu olmayan okulların ağ altyapılarının projeyle uyumlu hâle getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda, 2024 Nisan ayında yapılacak olan ağ altyapı ihalesi ile yaklaşık 3 bin okula daha ağ altyapısı kurulması hedefleniyor.

Teknoloji odaklı eğitimdeki bu gelişmeler, Türkiye'nin eğitim alanında teknolojiyi kullanma ve öğrenme deneyimlerini güçlendirme konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Kaynak: (İLKHA)