Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı prof. Dr. Cihad Demirli, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili sunulan tüm görüş ve önerilerin şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerine göre analiz edilerek müfredata yansıtıldığını, müzakere edilen yeni müfredatın onaylandığını kaydetti. Eğitim ve Bilim Kurulu.
Demirli, yeni müfredat taslağına ilişkin kamuoyunun görüş ve önerilerinin alındığı, erteleme sürecinin sona ermesinin ardından yapılan çalışmaları anlattı.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan müfredat taslağına toplamda 67 bin 284 görüş ve öneri geldi.
Gelen görüşlerin üçte biri ortak metne, altıda biri ise okul öncesi eğitim programına yönelikti. Bu geri bildirimlerin titizlikle değerlendirilerek yeni müfredatın şekillendirildiği ifade edildi.
Bu kapsamda yeni müfredat taslağına ilişkin öğretmenlerden 38 bin 865 görüş ve öneri alındığına dikkat çeken Demirli, şöyle konuştu: "Yeni müfredat taslağına katkı sunmak isteyen sivil toplum kuruluşları, eğitim platformları ile eğitimin diğer paydaşları ise 28 bin 419 görüş bildirdi. Söz konusu paydaşların oranı da yüzde 42 olarak gerçekleşti." bilgisini verdi.
Cihad Demirli, askıya alma süreci sonrasında sunulan görüş ve önerilerin nasıl değerlendirildiğine ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş-öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca özenle değerlendirildi. Görüş ve öneriler, askı sürecinde her gün Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı komisyonları ile ilgili genel müdürlüklerle paylaşıldı. Eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi. Bu çerçevede öğretim programlarında bazı genel tashihler yapıldı. Görüş ve öneriler, şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerinin gereği olarak değerlendirilerek öğretim programlarına yansıtıldı. Yeni müfredata ilişkin 26 dersin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programları, 16-22 Mayıs'ta Kurul gündemine alınarak görüşüldü. Tekrar görüşülen yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçti."