Rapora göre, Beşşar Esed rejimi ve destekçisi terörist gruplar, medya çalışanlarına yönelik en büyük tehdidi oluşturuyor. Rusya’nın hava saldırıları ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin eylemleri de gazeteciler için ciddi riskler barındırıyor.
1358 medya çalışanının alıkonulduğu ve bunlardan 486’sının hâlâ serbest bırakılmayı beklediği belirtilen rapor, alıkonulan gazetecilerin serbest bırakılması için uluslararası topluma çağrıda bulunuyor.
Anadolu Ajansı (AA) için çalışan dört medya mensubunun çatışmalar sırasında yaşamını yitirdiği vurgulanan raporda, bu durumun Türk medyasının da Suriye’deki iç savaştan nasıl etkilendiğini gösteriyor.
Suriye’de gazeteciliğin karşı karşıya olduğu tehlikeleri ve zorlukları gözler önüne seriyor. Gazetecilik mesleğinin, savaşın acımasız gerçeklerini dünyaya aktarmak adına göze alınan büyük riskleri ve fedakarlıkları bir kez daha hatırlatıyor. Suriye’de ve dünya genelinde basın özgürlüğünün korunması ve gazetecilerin güvenliği, uluslararası toplumun öncelikli gündem maddelerinden biri olmaya devam etmeli.