Güncel

Sektöre en büyük kazığı Dilan Polat attı! O isim konuştu... ‘Göz önünde olan daha çok şey saklar’

Dilan- Engin Polat çiftinin ve yakınlarının tutuklu yargılanmalarına karar verilmesinin ardından güzellik sektörü yetkilisi çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte gündeme bomba gibi düşen o açıklamalar…

Aylardır gündemden düşmeyen Dilan- Engin Polat çifti, sosyal medyanın ve ülke gündeminin merkezinde yer almaya devam ediyor. Zengin hayatlarını sosyal medya hesapları üzerinden herkesin gözüne sokan yanı sıra düğünlerde ve katıldıkları diğer davetlerde deste deste para dağıtarak bir nevi ‘En çok biz kazanıyoruz’ gösterişinde bulunan Polat çifti, geçtiğimiz haftalarda takipçilerini ve sektörün diğer üyelerini şaşkına çeviren gelişmeler ile gündeme damgasını vurdu.

Kara para aklama, vergi kaçakçılığı, organize suç örgütü kurma ve üye olma gibi suçlamalar ile gündeme gelen ve o dönem içerisinde sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları paylaşımlar ile tüm iddiaları red ederek aslında herkesin onları kıskandığını ve konuşmaların buradan çıktığını ifade eden Polat çifti, yaklaşık olarak 2 hafta önce hakim karşısına çıktı.

Dilan Polat, Engin Polat, Sıla Doğu, Alper Kürşat Polat, Can Doğu, Ahmet Gün, Can Polat ve daha pek çok ismin tutuklu yargılanmalarına karar verilirken bu süreçte özellikle kozmetik sektöründe faaliyet gösteren diğer fenomenlerin de incelemeye alınmış oldukları öğrenildi. Toplamda 600 fenomen hakkında incelemeler devam ederken Polat çifti sektörde ciddi bir itibar kaybına sebep oldu. Konu ile ilgili konuşan yetkili isim, çıkışları ile dikkat çekti.

“300 BİN KİŞİ GEÇİMİNİ SAĞLIYOR”

Polat çiftinin arından birçok güzellik merkezi sahibine karşı büyük bir önyargı oluşurken Uluslararası Medikal Turizm Derneği Başkanı Servet Terziler, yaşananlar ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu. Hürriyet’in haberine göre fenomenlerin sebep oldukları erozyon sebebi ile sektörün ciddi darbe aldığını belirten Terziler, sektörün ‘Güzellik salonları’ ve ‘Sağlık turizmi’ yapanlar olarak iki ayrı başlık altında değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Güzellik salonlarının ve polikliniklerin 4 milyar dolarlık ihracat içerisinde 400 milyon dolarlık bir paya sahip olduklarını belirten Terziler, işletme sayısının şu an 10 bin civarında olduğunu ifade etti. Yetkili isim, çalışan sayısının toplamda 70 bini bulduğunu belirtti. İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ayşe Aydın ise ‘güzellik salonu’ sektöründe 100 bin esnafın bulunduğunu ve bu kapsamda da 300 bin kişinin geçimini bu sektörden sağladığını ifade etti.

Fenomenlerin genel olarak güzellik sektörüne yönelmiş olmaları birtakım soru işaretlerini beraberinde getirirken Aydın bunun nedenini ‘Göz önünde olan daha çok şey saklar’ sözleri ile açıkladı.

“SONU HÜSRAN”

Dilan Polat gibi güzellik sektöründe faaliyet gösteren fenomenler, birçok kişiye bu sektörden para fışkırdığını düşündürdü. Böyle olunca işin içinde olan olmayan herkes sektöre yönelmeye başladı. Konu ile ilgili birtakım açıklamalarda bulunan Terziler, 8- 10 aylık eğitimler neticesinde alınan sertifikalar ile güzellik merkezlerinin veya salonlarının açıldığını ifade etti. Bu konuda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Terziler, sektörün getirisi ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı: “Bu işten para fışkırıyor mantığı ile yaklaşanların sonu hüsran. Kullanılan cihaz kalitesi çok önemli. CE belgesi var mı, FD onayı var mı bunlara bakmak lazım. Oysa yapılan reklamları görüyorum, 30 senelik makine yeniymiş gibi pazarlanıyor.”

{ "vars": { "account": "G-3SZQ7JT08Q" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }