TİHCAD tarafından Üçpınar İlkokulu öğrencilerine yönelik "tarihin sıfır noktasında tekstilde sıfır atık projesi" kapsamında etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikte, öğrenciler kot pantolon üretimi sırasında ortaya çıkan kumaş atıklarını geri dönüşüm eğitmeni Meltem Üstündağ eşliğinde kullanarak Göbeklitepe temalı bir tablo oluşturdu.

Öğrencilerin El Emekleri Göbeklitepe Animasyon Salonunda

Şanlıurfa’da canlı yayında dönerciye silahlı saldırı Şanlıurfa’da canlı yayında dönerciye silahlı saldırı

Etkinlik sonucunda 9 ayrı parçadan oluşan Göbeklitepe tablosu, öğrencilerin yapıştırarak oluşturduğu sanatsal bir eser olarak ortaya çıktı. Bu tablo, Göbeklitepe animasyon gösteri salonunda sergilenmeye başlandı. Sergi, hem öğrencilerin el emeği hem de sıfır atık projesinin vurgulandığı bir eseri ziyaretçilerle buluşturuyor.

TİHCAD Başkanı Ergin Aydın, açıklamasında tekstil sektörünün dünyayı en çok kirleten sektörlerden biri olduğuna dikkat çekerek, dernek olarak çevre bilincine verdikleri önemi vurguladı. Aydın, sıfır atık ve geri dönüşümün gelecekte de gündemde olacağını belirterek, bu bilinci yeni nesillere aktarmak için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

AA-20230828-32014872-32014868-SANLIURFALI_OGRENCILERIN_ATIK_KUMASTAN_YAPTIGI_GOBEKLITEPE_TABLOSU_SERGILENMEYE_BASLANDI

Öğrencilere Göbeklitepe Deneyimi ve Geri Dönüşüm Sanatı

TİHCAD Sosyal Sorumluluk Komitesi Başkanı Deniz Dikmen, projenin öğrencilere hem Göbeklitepe'yi tanıtma hem de geri dönüşümün sanatsal boyutunu öğretme amacı taşıdığını belirtti.

AA-20230828-32014872-32014869-SANLIURFALI_OGRENCILERIN_ATIK_KUMASTAN_YAPTIGI_GOBEKLITEPE_TABLOSU_SERGILENMEYE_BASLANDI

Kaynak: MEHMET TAHİR TANRIKULU