Şanlıurfa

Şanlıurfa’da ‘’Vekaletle Kurban Organi̇zasyonu’’ toplantısı düzenlendi̇

Şanlıurfa'da düzenlenen toplantıda, 'Vekaletle Kurban Organizasyonu' ve yaz aylarında açılacak Kur'an kursları konuşuldu.

Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Teşvik toplantısı Şanlıurfa İl Müftülüğünün ev sahipliğinde yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Turgut Tunç, kurbanın önemine değindi.

Şanlıurfa İl Müftülüğünün ev sahipliğinde Mevlana Celaleddin-i Rumi Caminde düzenlenen programa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Diyanet İşleri Başkanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Turgut Tunç, Dini İhtisas Merkezi Müdürü İdris Kalay, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, ile din görevlileri katıldı.

Kur’an tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Ramazan Tolan, kurban ve Kur’an kursları hizmetlerine dikkat çekerek, ‘’Bizim din hizmetlerinden sonra en önemli hizmetlerimizden biri Kur’an kurslarımız oluyor. Her yıl yaz ayında yaklaşık yüz bin öğrencimiz kayıt yapıyor. Önümüzde de bir kurban bayramı var ve vatandaşlarımızdan kurbanını vekaletle kurbanlarını kestirmek isteyen kardeşlerimize de öncülük yapmamız lazım. Yani vekaletle kurban demek vatandaşlarımızdan zorla kurbanını almak demek değil, biz onlara yol göstermiş olacağız. Vekaletle toplanan kurbanlarımızı biz muhtaç ailelerimize ulaştırıyoruz. Şanlıurfa’da her yıl binlerce bebek dünyaya geliyor. Bu yönüyle çok bereketli, bunu değerlendirmemiz gerekiyor ve kıymetini bilmemiz lazım.’’ ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Turgut Tunç ise, kurbanın önemine değinerek, ‘’Size buraya vaaz etmeye gelmedim. Yaptığınız en güzel işin istişaresini yapmaya geldim. Hedeflerimiz olmalı, bir hedef koyalım, bir eksiğimiz varsa biz bunu burada belirleyelim. Kurban aslında bir bilinç inşasıdır. Kurban nedir dediğimizde aslında topluma bir bilinci inşa etmeliyiz. Yıllarca biz kurbanı böyle anlattık. Boyu kısa olursa olur mu veya olmaz mı? Boyu uzun olursa olur mu olmaz mı? Kör olursa olur mu olmaz mı? Bu işin teferruat ve fıkıh kısmı, aslında kurban bir bilinç inşasıdır. Zamanın kurbanına ilim ve salat denir. Mesela ben bu gecemi allah’a kurban edeceğim, demek zamanını kurban etmek demek, malın kurbanına da zekat ve sadaka denildi.’’ diye konuştu.

Tunç, din görevlilerine bir sunum gerçekleştirerek, kurban ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

{ "vars": { "account": "G-3SZQ7JT08Q" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }