Ani hava değişimleri kalp krizini arttırır mı? Ani hava değişimleri kalp krizini arttırır mı?

Soğuk havalar geldi ve yurdun dört bir yanında etkisini göstermeye başladı. Evlerde kombiler ve sobalar yanmaya başlarken, soğuk havalarda yaygın hale gelen sağlık sorunları da tekrar gündemdeki yerini almaya başladı. Birçok vatandaş, şimdiden boğaz ağrısı ve üşüme hissi gibi sorunlara çare aramaya devam ediyor. Bu yağ ise sağlığa faydaları ile dikkat çekiyor.

Şanlıurfa ve çevre illerinde, Türkiye’nin dört bir yanında bol bol bulunabilen kekik yağı, boğaz ağrılarına çok iyi geliyor. Ancak kekik yağının faydaları bununla da sınırlı değil. Birçok faydası ile öne çıkan kekik yağı, kalp krizi riskini de önemli derecede azaltıyor. Kadınlarda adet düzensizliklerinin de giderilmesine yardımcı olan kekik yağının soğuk havalardaki faydaları sizi çok şaşırtacak. İşte detaylar…

SALGIN HASTALIKLARA KARŞI ETKİLİ

Kekik yağı, hafif acı bir tadı ve yakıcı etkisi ile biliniyor. Kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltan kekik yağı, aynı zamanda baş ağrısı ve boğaz ağrısı rahatsızlıklarını da önlüyor. Adet düzensizliklerini gideren kekik yağı, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor. Mideye birçok faydası bulunan kekik yağı, özellikle soğuk havalarda salgın hastalıklara karşı tavsiye ediliyor.

DOĞAL ANTİBİYOTİK

image-1

Doğal bir antibiyotik olarak da bilinen kekik yağı, cilt hastalıklarına iyi geliyor. Düzenli kullanılması durumunda sivilce, akne, egzama ve mantar rahatsızlıklarının iyileşmesine katkı sağlayan kekik yağı, Şanlıurfa’da bolca bulunuyor. Ancak kekik yağını kullanırken miktarına dikkat etmek gerekiyor.

KEKİK YAĞI NASIL KULLANILIR?

Buhar tedavileri için kekik yağını kaynar suya 2 damla eklemek yeterli. Kekik yağının hiçbir şekilde doğrudan cilde sürülmemesi veya doğrudan içilmemesi gerekiyor. Tek başına tahriş edici özelliği olan kekik yağının mutlaka su veya bitkisel başka bir yağ ile seyreltilmesi gerekiyor.

Kekik yağını içerek tüketmek isteyenler, kilosuna göre hesaplayacağı miktarda kekik yağını, dozu aşmayacak şekilde 1 yemek kaşığı zeytinyağına damlatarak içebilir.

Kaynak: (Haber Merkezi)