Bölge halkı ve yetkililer, bu nesli tükenme tehlikesi altında olan kuşların,Birecik üretme istasyonunda yetiştirildikten sonra doğaya bırakılmaları sonrası göç yollarını başarıyla bulmalarını umut ediyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı istasyonda özenle bakılan kelaynaklar, her yıl göç etmeleri için doğaya bırakılıyor. Bölge halkı tarafından "bereketin sembolü" olarak görülen bu nadir kuşlar, veteriner kontrollerinin ardından doğaya salındı.

Göçe salınan kelaynakların sağlıklı ve güçlü bireylerden seçildiğini belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü Hakan Mumcuoğlu, "Kelaynakların sayısı şu anda 336'ya ulaştı. 2021 yılında 15, 2023 ve 2024 yıllarında ise 30'ar kuşu doğaya bıraktık. Bu yıl da 30 kelaynağı göçe bırakarak, göç yollarını bulmalarını umuyoruz" dedi.

Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, kelaynakların ilçenin sembollerinden biri olduğunu vurguladı ve Şanlıurfa'ya gelen ziyaretçileri bu nadir kuşları görmeye davet etti. Gürbüz, istasyondaki koruma ve izleme çalışmalarının titizlikle sürdüğünü belirtti.

İstanbul'da 34 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi İstanbul'da 34 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

haber merkezi

Muhabir: Kübra TOPAL