Ramazan ayında özellikle iftar sofralarında bulunan güllaç tatlısı, tezgahlarda yerini aldı. Hafif tatlı olmasından dolayı Ramazan'da sıkça tüketilen güllaç tatlısı rağbet görüyor.

Güllaç ustası Muhammed Ali Arslan, Ramazan ayının lezzetlerinden olan güllaç tatlısının yapım aşamalarını adım adım anlattı.

Güllaç tatlısı nasıl yapılır?

Alkollü sürücü zincirleme kazaya neden oldu: 1 yaralı Alkollü sürücü zincirleme kazaya neden oldu: 1 yaralı

Pirinç unundan elde edilen güllaç tatlısı yaprakları önce iki parçaya bölünür. Bölme aşamasından sonra 2 litrelik süt için 500 gram şeker kullanılan ve daha sonra ısıtılan süt, bin gramlık tepsiye ilave edilir.

Parçalara ayrılan güllaç yaprakları süte batırılarak tepsiye dizilir. Bir katman yaprak oluşturulduktan sonra biraz daha süt ilave edilerek katmanın üzerine toz halinde ceviz eklenir. Ardından güllaç yaprakları tekrardan süte batırılarak tepsiye dizilir. Tekrar süt ilave edilerek ortalama 15 dakika dolapta bekletilir.

Daha sonra güllaç tatlısını süslemek amacıyla isteğe göre çilek, muz veya vişne hazır edilir. Sütünü çeken güllaç porsiyon şeklinde dilimlenir. Ardından hazırlanan meyve ve fıstık, porsiyonların üzerine eklenip servise hazır hale getirilir.

Arslan, güllaç tatlısının nesilden nesile aktarılan ve özellikle Ramazan ayına has olan bir tatlı olduğunu belirtti.

Muhabir: MEHMET TAHİR TANRIKULU