Türkiye’de finansal teknoloji sektörü, son yıllarda büyük bir ivme kazandı. Bu sektörde faaliyet gösteren şirketler, hem yurt içinde hem de yurt dışında başarı hikayeleri yazıyor. Bu şirketlerden biri de Ödüyo Finansal Teknolojiler. Ödüyo, KOBİ’lere online tahsilat, açık bankacılık, e-fatura, e-arşiv, e-defter gibi finansal hizmetler sunuyor. Ödüyo, 2023 yılında 14 milyar TL işlem hacmine ulaşarak, sektörde önemli bir yer edindi. Şirket, 2024 yılında ise bu rakamı 25 milyar TL’ye çıkarmayı hedefliyor.

Yurtdışına açılıyor

Ödüyo, yurt içindeki başarısını yurt dışına da taşımak için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, bu yıl yurtdışına odaklanacaklarını söyleyen Ödüyo Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erman Yapıcı, “Bu kapsamda Londra’daki yapılanmamızı tamamladık. Sonraki hedef körfez ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler. Bu bölgelerde de online tahsilat ve açık bankacılık alanlarında çözümler sunacağız” dedi.

2024 yılında iki kat büyüyecek

Ödüyo, 2024 yılında hem yurt içinde hem de yurt dışında büyüme planları yapıyor. Şirket, 2024 yılında yurtdışı satışlara odaklanacaklarını ve büyüme oranlarını yüzde 100’ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Şirket, 2023 yılında 20 milyon TL yatırım yaptı. 2024 yılında ise 40 milyon TL yatırım planlıyor. Şirket, 2023 yılsonu ciro beklentisi olan 40 milyon TL’ye ulaştı. 2024 yılında ise bu rakamı iki katına çıkararak 80 milyon TL yükseltmek istiyor.

META'nın kabul ettiği şartlar belli oldu META'nın kabul ettiği şartlar belli oldu

Sektörlerin dijitalleşmesine katkı sağlıyor

Ödüyo, online tahsilat ve açık bankacılık alanlarında sunduğu çözümlerle, farklı sektörlerin dijitalleşmesine katkı sağlıyor. Şirket, 2023 yılında 571 bin 750 işlem gerçekleştirerek, toplam 10 milyar TL kredi kartıyla tahsilat yaptı. Sektör bazında bakıldığında, eğitim, mobilya, ısıtma-soğutma, yapı malzemeleri, tarım, gıda, tekstil, sağlık, otomotiv ve elektronik sektörleri öne çıktı. Ödüyo Genel Müdürü Yapıcı, “Dijitalleşme tüm sektörler için kaçınılmaz. Özellikle KOBİ’ler için dijitalleşmenin tam zamanı. Para artık elde değil, para artık dijitalde. KOBİ’ler bankaya ihtiyaç duymadan işlerini çözebilecek çözümler arıyorlar. Biz de onlara bu çözümleri sunuyoruz” dedi.

Kaynak: (Haber Merkezi)