Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı, Vakıf "Öğreticileri" ile Boş Dersleri Değerler Eğitimi İçin Dolduruyor

Milli Eğitim Bakanlığı, bir dizi protokol imzalayarak boş derslere vakıf "öğreticileri" yerleştirmeye devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), art arda vakıflarla imzaladığı protokollerle boş derslere vakıf "öğreticileri" yerleştirme kararını sürdürüyor. Son örnek, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Muavenet İlim ve Kültür Vakfı ile gerçekleştirdiği "Değerler Eğitimi ve Toplumsal Duyarlılık Eğitim İş Birliği" protokolü oldu.

Cumhuriyet gazetesinden Cengiz Karagöz'ün haberine göre, üç yıl süresince geçerli olacak olan bu protokol kapsamında Esenyurt'taki 59 ilköğretim, ortaokul ve liseye vakıf "öğreticileri" girecek. Protokolde dikkat çeken maddeler arasında, öğretmenlerin izinli veya raporlu olduğu zamanlarda boş geçecek derslere vakıf öğreticilerinin gireceği ve bu süreçte "değerler eğitimi" seminerleri düzenleyeceği ifade ediliyor.

Protokolün seminer konuları ve aylık programında belirtilen bilgilere göre, vakıf "öğreticileri" öğrencilere dua ve ibadet, peygamberlerin mucizeleri, ahiret inancı, sabır ve sadakat, erdemli olmak, ibadetin kazançları, temizlik ve iman gibi konularda seminer verecekler.

Bu uygulama, Milli Eğitim Bakanlığı'nın değerler eğitimi ve toplumsal duyarlılık konularında sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapma stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. Ancak, vakıfların okullarda dini içerikli eğitim verme yetkisi ve denetimi konusunda tartışmaları da beraberinde getiriyor.

{ "vars": { "account": "G-3SZQ7JT08Q" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }