Teknolojik gelişmelerin sağladığı bilgi kaynaklarına kolay ulaşım imkânları nedeniyle kitap alımlarına rağbetin gün geçtikçe azaldığına dikkat çeken kitap satıcıları, bu durumun bilinçli bir okumanın da önüne geçtiğini söyledi.
"Diyarbakır'da eskisi gibi kitaplara rağbet yok"
2010 yılından bu yana kitapçılık yaptığını söyleyen Ramazan Yılmaz, Diyarbakır'da kitaplara rağbet geçmiş dönemlere oranan çok daha düşük olduğunu belirterek, bu ilgi ve alakanın zamanla daha da azaldığına dikkat çekti.
Yılmaz, "Kitap alanlar daha çok başlangıç seviyesindeki kitapları alıyor. Teknolojinin gelişmesi ile kitaplardaki bilgiler internete aktarılınca kitapların okunması azaldı. Kişi, kitapta yazılanlara göre değerlendirme yapıyor. Tavsiyem, kitap okuyanların bilinçli okumaya başlamalarıdır. Sadece belli bir alana gitmemeli ve belirli kalıplarla sınırlı kalmamalıdırlar. Kitapları okumadan önce kitabın temeline inmek gerekir." dedi.
"Halkımız daha çok reklamı yapılan kitapları alıyor"
Bağlar ilçesinde İslami kitaplar satan Aziz Aslan ise daha çok bilinçli okuyucuların kitap alımlarına ilgi gösterdiğini ama toplumsal olarak bu durumu genellemenin mümkün olmadığına vurgu yaptı.
Aslan, "Toplumun her kesiminden insanlar kitap alıyor. Genelde bilinçli insanlar geliyor. İhtiyacı olan kitapları almaları için müşterilere yardımcı oluyoruz. Bilinçli anlamda kitap okuyan kesimler arasında şu anda kitap okuma oranı gayet iyi. Ancak bu durumu topluma genelleyemeyiz. Halkımız, hangi kitabın reklamı yapılıyorsa maalesef daha çok onları alıyorlar. Bu nedenle bu hususta biraz daha duyarlı olunması gerektiğini düşünüyorum." İfadelerini kullandı.
Mahreç: Haber Merkezi