Birçok hastalık, çağımızda erken teşhis sayesinde kolayca tedavi edilebiliyor. Ancak bazı hastalıklar, geç teşhis edilmesi durumunda sağlığa ciddi zararlar verebiliyor. Bu hastalıklardan biri olan yüksek tansiyon da sinsi bir rahatsızlık olmasına rağmen, vücutta bazı belirtiler ile kendisini gösterebiliyor. Bu belirtilere dikkat ederek, gerekli durumlarda mutlaka doktora başvurmak gerekiyor.

Yüksek tansiyon muayene edilmediğinde ve testler yapılmadığında teşhisi giderek zorlaşan bir hastalık. Uzmanlardan gelen açıklamalara göre sinsi bir hastalık olan hipertansiyona müdahale edilmezse, kalp krizi ve felç riski de artıyor. Doktorlar, yüksek tansiyon belirtilerinin gözden anlaşılabileceğini ve bu konuda herkesin bilinçli olması gerektiğini belirtiyor. Bu belirtiler eğer sizde de varsa, mutlaka bir uzman hekime başvurun. İşte detaylar…

GÖZLERİNİZDE BU VARSA…

sessiz-katil-yuksek-tansiyon

Uzmanlar, vatandaşları yüksek tansiyon konusunda uyarıyor. 2019 yılına ait istatistikler, her 3 yetişkin bireyden birinin hipertansiyon hastası olduğunu gösterdi. Özellikle gözlerde görülen bir belirtiye dikkat çeken uzmanlar, söz konusu hastalığın tedavi edilmemesi halinde kalp krizi ve felç riskinin arttığını ifade ediyor.

Konuya ilişkin olarak Express’e açıklamalarda bulunan Dr. Mukhtar Bizrah, “Kanlı gözler, retinadaki kan damarlarına baskı uyguladığı için hipertansiyon veya yüksek tansiyon belirtisi olabilir. Bunu fark ederseniz, en kısa sürede tıbbi yardım alın” sözlerini dile getirdi.

BÜYÜK BİR RİSKİN HABERCİSİ OLABİLİR

Yüksek tansiyonun belirtilerinden biri olarak kabul edilen kanlı gözlere sahip olmak, hipertansif retinopati olarak biliniyor. Bu da aynı zamanda yüksek tansiyon hastalığına sahip kişilerin bazı tehlikeli komplikasyonları adına daha büyük bir risk altında olduğuna işaret ediyor olabilir.

YÜZDE 35’İNDE FELÇ RİSKİ GÖRÜLDÜ

7 belirti kalp hastalığı habercisi olabilir! 7 belirti kalp hastalığı habercisi olabilir!

2013 yılında Hypertension dergisinde yayımlanan bilimsel bir çalışma, 2.900 katılımcı arasında hafif hipertansif retinopatisi olanların yüzde 35’inin daha fazla felç riskine sahip olduğunu gösterdi. Ayrıca orta veya şiddetli belirtilerde ise bu oran yüzde 137 seviyesine kadar çıkıyordu.

Kaynak: (Haber Merkezi)