Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak gerçekleştirildiği bir bölgede çiftçilik yapan Abdullah Akkurt, alternatif ürünler arayışında yer fıstığı ekimine yönelerek başarılı sonuçlar elde ediyor. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yapılan sulama yatırımlarının da etkisiyle bölgede pamuk, buğday ve arpa gibi geleneksel ürünlerin yanı sıra alternatif ürünlerin de ekim alanları artmaya başladı.

Abdullah Akkurt, yaptığı açıklamada bölgede yaygın olarak pamuk, buğday ve arpa ekimi yapıldığını ancak alternatif ürünlerle ilgili araştırma yaptığında yer fıstığı ekimine karar verdiğini belirtti. 40 dönüm üzerine yer fıstığı ektiğini ve hasat dönemini başarıyla tamamladıklarını ifade eden Akkurt, beklediklerinden daha iyi bir ürün elde ettiklerini söyledi.

AA-20231111-32808039-32808038-HARRANLI_CIFTCI_ALTERNATIF_URUN_OLARAK_EKTIGI_YER_FISTIGINDAN_IYI_SONUC_ALDI

Akkurt, yer fıstığının hem ürününün değerli olması hem de diğer kısmının hayvan yemi olarak kullanılabilmesi nedeniyle tercih ettiklerini belirtti. Kendi deneyiminden yola çıkarak diğer çiftçilere de yer fıstığı ekimini tavsiye eden Akkurt, "Yer fıstığı hasadıyla birlikte memnuniyetimizi katladık. Ürünün değeri oldukça iyi ve aynı zamanda hayvanlarımız için de yem olarak kullanabiliyoruz. Yer fıstığı ekimi yapmak isteyen herkese bu konuda cesaret vermeye ve denemeye teşvik ediyorum." şeklinde konuştu.

Harran'da seçim gerginliği: İki taraf arasında taşlı sopalı kavga Harran'da seçim gerginliği: İki taraf arasında taşlı sopalı kavga

Kaynak: AA