Şanlıurfa’nın Harran ilçesindeki ören yerindeki kazılarda 30 yıldır işçi olarak çalışan Halil Alptekin, tarihi mekanda ömrünün sonuna kadar görev yapmak istiyor. Alptekin, kazılar sayesinde hem ailesini geçindirdiğini hem de ilçenin tanıtımına katkıda bulunduğunu söylüyor.

Kazıya 1993’te başladı

Harran Ören Yeri, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde bulunan ve dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden biri olarak kabul edilen tarihi bir alandır. 1951 yılından bu yana süre gelen kazılarda, Harran’ın binlerce yıllık tarihine ışık tutan pek çok eser ortaya çıkarılmıştır.

Harran’da yaşayan 10 çocuk babası 54 yaşındaki Halil Alptekin, 1993 yılında ören yerindeki kazılara işçi olarak katılmıştır. O tarihten bu yana her yıl sezon açıldığında kazı alanına giden Alptekin, günün ilk ışıklarıyla evinden çıkıp 2 kilometre yürüyerek mesaisine başlamaktadır.

Tarihin gün yüzüne çıkarılmasına katkıda bulunuyor

fgfdf5g85d6s22023-12-05 150342-min

Alptekin, ören yerinin 13 asırlık sembolü olan Ulu Cami’nin minaresinin kalıntıları arasında görevini özveriyle sürdürmektedir. Tarihin gün yüzüne çıkarılması için gayreti ve azmiyle de 80 kişilik kazı ekibinin en kıdemli işçisi olarak çaba göstermektedir.

Alptekin, tarihi mekanda çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirmekte, hem ailesini geçindirdiğini hem de ilçenin tanıtımına katkıda bulunmanın gururunu yaşadığını belirtmektedir. Alptekin, kazılar sayesinde 10 çocuğunu büyüttüğünü, ömrünün sonuna kadar burada çalışmak istediğini ve kendisine imkan sağlayan arkadaşlarına ve kazı başkanına teşekkür etmektedir.

Şanlıurfa’da iki aile arasında kavga, 1ölü 2 yaralı Şanlıurfa’da iki aile arasında kavga, 1ölü 2 yaralı

Harran Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal da, Alptekin’in emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ederek, “Halil, bizim için burada bir işçiden daha fazlasıdır. Kendisi kazılarla özdeşleşen bir ağabey, ekibin önemli bir parçasıdır.” demektedir.

Kaynak: AA