Kamu Kurumlarında Atama ve Görevden Alma Kararları Yayımlandı Kamu Kurumlarında Atama ve Görevden Alma Kararları Yayımlandı

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "6415 Sayılı Terörizmin Finansmanı Kanununa Muhalefet” suçu kapsamında hareket eden DEAŞ-PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerini engellemek için Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından koordineli bir çalışma yaptığı belirtildi.

MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı) raporunda, Türkiye'den örgüt mensuplarına ve ailelerine para göndermek isteyenlerin Suriye'deki Haseke HOL kampı ve çatışma bölgelerinde kullandıkları hesaplarla ilgili dosya şüphelisi şahıs ve şüpheli para transferleri tespit edildi. Bu sebeple, yakalama kararları çıkarılan kişilere yönelik bir operasyon düzenlendi.

Mardin'de 5, İstanbul'da 2, Bingöl'de 2, Ankara'da 2, Konya'da 4, Kocaeli'de 1, Sakarya'da 1, Gaziantep'te 1, Isparta'da 1, Hatay'da 1, İzmir'de 1, Kayseri'de 1 kişi olmak üzere, toplam 12 ilde 22 şüpheli yakalandı. Bu eş zamanlı operasyonda 20 kişi gözaltına alındı ve 2 kişinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Şüpheli kişilerin ikametlerinde ve üst aramalarında 4.800 ABD Doları, 4.400 Türk Lirası, 1 ruhsatsız av tüfeği, örgütsel doküman ve kitaplar, çok sayıda dijital materyal, 6 tane gümrük kaçağı cep telefonu ve 35 adet şarj adaptörü ele geçirildi.

Kaynak: (İLKHA)