25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına ilişkin davada karar açıklandı 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına ilişkin davada karar açıklandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 478 farklı maden sahasının ihalesini açtı. Kahramanmaraş depremden etkilenen merkezlerde toplam 75 adet alan da ihaleye çıkarıldı.

Evrensel'in haberine göre, Maden ve Petrol Genel Müdürlüğü (MAPEG) resmi internet sitesinde yayımlanan ihale listesinde deprem bölgesi olan yerlerde 29 alan Kahramanmaraş'ta, 26 alan Malatya'da ve 24 alan Adıyaman'da olmak üzere toplam 75 alan yer alıyor.

İHALEYE AÇILAN YERLER ARASINDA UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNDE BULUNANLAR DA VAR
İzmir Ödemiş'teki ormanlık alan, açılacak olan maden sahası nedeniyle büyük tehlike altında. Ancak Hacıhamzalar ve Terzihaliler köylerini kapsayan Bergama’daki alan UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor. Toplam 2 bin 618 hektarlık alanda maden sahasının açılması durumunda, ormanlık alanlar başta olmak üzere tarım alanları büyük bir tehdit altında olacak. Horzum Köyü, Türkmen Yörük kültürüyle bilinen bir bölgede açılmak istenen bir diğer maden sahasında yer alıyor. Bölgede meşe ağaçları, kestaneler, menengiç ve kızılçam ağaçlarını bulabilirsiniz. Diğer bir alan Çobanlar Köyü'nde yer alıyor.

Bergama'daki Hacıhamzalar ve Terzihaliler köylerini kapsayan alan 1.780 metre kare büyüklüğünde. 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine giren, 'Ekolojik hassas bölge' olarak ilan edilen alanda, endemik bitki türleri, kapalı ormanlık alanlar ve tarım arazileri bulunur. Yeni maden ocaklarının açılması, köylülerin tarımla geçimlerini olumsuz yönde etkileyecektir.

Kaynak: (Haber Merkezi)