Türk ve Kıbrıs Liderleri Kritik Görüşme Gerçekleştirdi Türk ve Kıbrıs Liderleri Kritik Görüşme Gerçekleştirdi

Azerbaycan, ikinci Karabağ Savaşı'nın ardından zaferle sonuçlandırdığı Ermeni işgalinden kurtarılan Laçın'a Azerbaycanlıların dönüşü için büyük bir program başlattı. Yüz binlerce insanın evlerine dönüşünü hedefleyen bu programın ilk aşaması, 20 ailenin geri dönüşüyle gerçekleşti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Laçın'a giderek geri dönen ailelerle buluştu ve devlet tarafından evlerinin anahtarlarını teslim etti.

Aliyev, Laçın'ın büyük kısmının yaklaşık 8 ayda yeniden inşa edildiğini ve haziran sonuna kadar yaklaşık 4 bin insanın şehirde yaşayacağını belirtti. İlk aşamada 764 aile için 700 bina inşa edildi ve 2. etap çalışmaları için bin 100 kişinin istihdam edileceği iş yerleri kuruldu. Ayrıca, Laçın'da Agropark ve sanayi parkı açılacak.

Aliyev, Ermenistan'la yapılan barış müzakerelerine değindi ve barış anlaşması imzalanmazsa bile güçlü taraflarının Azerbaycan olduğunu ve müzakere masasında da sınırda da güçlü olduklarını belirtti. Ayrıca Karabağ'daki Ermenilerin sözde yöneticilerine Azerbaycan yasalarına uymaları çağrısı yaptı.

Kaynak: (İLKHA)