Kentte görevli ekip, Bahçelievler ve İmamağa mahallelerinde oturan ve sağlık sorunları ya da engellilik nedeniyle oy kullanamayan vatandaşların evine seyyar sandık götürdü.

Seçim sürecinde vatandaşlar seyyar sandıkların gelmesini büyük bir merakla beklediler ve ilk saatlerden itibaren yoğun katılım gösterildi.


Bu süreçte, sandığa gidemeyen yaşlı ve yatalak hastalar için seyyar sandıklar seçmenin ayağına gitti.

Vatandaşlar hislerini paylaştı
Sandık görevlileri, götürdükleri taşınabilir kabini, Erdil çifti ile Sümeyye Şahin'in evlerine götürerek oy kullanma işlemi hakkında bilgi verdiler.

18 yaşındaki Sümeyye Şahin, seçimlerin hayırlı olmasını diledi ve oy kullanamadığı için evine kadar gelen görevlilere teşekkür etti.

Şanlıurfa'dan giden yardımlar Gazze'ye ulaşıyor mu? Başkan Parlak açıkladı! Şanlıurfa'dan giden yardımlar Gazze'ye ulaşıyor mu? Başkan Parlak açıkladı!

Rahatsızlığı nedeniyle oy kullanamayan 90 yaşındaki Osman Erdil ise oy kullanma işlemi için okula gidemediğini söyledi ve sandığı ayağına kadar getiren ekibe teşekkür etti.

16 seçmen seyyar sandık kullandı
Adıyaman merkezde hastalığı ya da engelliği nedeniyle sandık başına gidemeyen 16 seçmenin "seyyar sandık" uygulamasından faydalandığı belirlendi.

Kaynak: (İLKHA)