Çin'in Haziran sonu itibarıyla haftada yaklaşık 65 milyon kişiye bulaşabilecek yeni bir COVID-19 dalgasına hazırlandığı bildiriliyor. Bu yeni dalga, XBB varyantının yol açmasıyla birlikte Çinli yetkililerin "sıfır-COVID" politikasını kaldırmasından en az 6 ay sonra geldi.

Önde gelen Çinli epidemiyolog Cong Nanşan, Guangzhou'daki bir konferansta "beklenen" dalganın Nisan sonunda başladığını ve kendi modellemesine göre Çin'in haftada 40 milyon enfeksiyona yaklaşıyor olabileceğini söyledi. Nanşan, Haziran sonunda haftalık enfeksiyon sayısının 65 milyonla zirve yapacağını da belirtti.

ABD Üniversitelerinde Gazze Protestoları Yükseliyor: Filistin'e Destek Büyüyor! ABD Üniversitelerinde Gazze Protestoları Yükseliyor: Filistin'e Destek Büyüyor!

Asya'da Hindistan'dan Batı'da ABD'ye kadar vakaları hızla artıran yeni coronavirüs türü, önceki aylarda endişe konusu olmuştu. Ancak, Dünya Sağlık Örgütü, Mayıs başında, coronavirüs salgınının küresel bir acil durum olarak nitelendirilmeyeceğini açıkladı.

Çinli yetkililere göre yeni dalga muhtemelen daha az şiddetli olacak ancak halk sağlığı uzmanları ölümlerin aniden artmasını önlemek için agresif bir takviye aşı programı ve hastanelerde kullanıma hazır antiviral ilaç tedariki gerektiğini söylüyor.

Sağlık yetkililerine göre, COVID-19 şu anda en sık görülen bulaşıcı hastalık olarak gripten önceki ay aldı. Çinli yetkililer "sıfır-COVID" politikası kapsamında geçerli olan kısıtlamaları henüz yeniden uygulamaya koymadı

Kaynak: (Haber Merkezi)