Vali Şıldak öğrenci ve vatandaşlarla bir araya geldi Vali Şıldak öğrenci ve vatandaşlarla bir araya geldi

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan 5 Haziran “Dünya Çevre Günü” dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı.

5 Haziran, Birleşmiş Milletler'in 1972 yılında "Dünya Çevre Günü” olarak kabul edildiği, çevrenin yaşanabilirliği konusunda vurgu yapan ve farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanan bir gündür. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, bu özel gün nedeniyle bir açıklama yayımladı ve "Temiz bir dünyada yaşamak ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak, devletimizin temel hedeflerinden biridir" diye belirtti.

Vali Ayhan, yazılı açıklamasında,

"çok geç olmadan doğal dengeyi korumak adına adımlar atmalıyız" ifadelerini kullandı. Dünya'nın yaklaşık 4.5 milyar yıldır var olduğunu ancak insanların sadece son zamanlarda yaşadığını ve insanlık olarak dünyanın negatif etkilendiğini kabul etmenin önemli olduğunu belirtti.

Çevrenin zararına, insanlığa zarar verildiğini anlatan Vali, "biz insanlar doğayla uyum içinde yaşamalıyız" dedi ve dünya üzerinde başka bir yerin bulunmadığını hatırlattı. Ayrıca, çevre bilinciyle hareket etmek ve doğal dengeyi korumak için adımlar atmak gerektiğine de vurgu yaptı.

Vali Ayhan, açıklamasında aynı zamanda, "Temiz bir dünyada yaşamak ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak, devletimizin temel hedeflerinden biridir. Her vatandaşımızın da aynı hedefi benimsemesi gerekiyor" şeklinde konuştu. Dünya genelinde ve Türkiye'de çevre konusunda farkındalığın artırılması amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü Şanlıurfalı hemşehrilerine kutladı.

Vali Ayhan, açıklamasını "Dünya'mızı ve doğamızı koruyarak, çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe sahip olmalarını ve doğanın bize sunduğu güzelliklerin her zaman var olmasını temenni ediyorum" diye sonlandırdı.

Kaynak: (Haber Merkezi)