YSK Başkanı Ahmet Yener, oy kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu.

Yener, Çukurambar'da bulunan Arjantin İlkokulu'nda bulunan 4234 numaralı sandıkta Cumhurbaşkanlığı seçimi'nin ikinci turu için oy kullandı.

Meteoroloji'den "Sarı" kodlu uyarı: Toz taşınımına dikkat! Meteoroloji'den "Sarı" kodlu uyarı: Toz taşınımına dikkat!

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yener, vatandaşların yurt içindeki ve yurt dışındaki seçimlere ikinci turda da yoğun bir ilgi gösterdiğini belirtti. İlk turda olduğu gibi, seçimlere katılımın yüksek olduğunu söyledi.

"SEÇİM SONUÇLARI DAHA ÇABUK AÇIKLANACAKTIR"

Yener, "Sonuçların Türk milletine, Türk demokrasisine, siyasi partilere ve cumhurbaşkanı adaylarına hayırlı olmasını diliyorum. Şu ana kadar seçimlerimiz sıkıntısız ve problemsiz devam etmektedir. Tekrar, Türk halkına hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin soruya Yener, "14 Mayıs'taki seçimler, cumhurbaşkanı adaylarımız ve 24 siyasi partinin katıldığı bir seçimdi. Bu seçimde ise sadece cumhurbaşkanı adayları yarıştığı için, daha erken sonuçlanacağını tahmin ediyoruz." şeklinde yanıt verdi.

YAYIN YASAĞI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Yener, yayın yasağının saat kaçta kalkacağına yönelik soruya da "Saat 17.00'den sonra Kurul'un değerlendirmesi sonucu vereceği kararla yayın yasağının ne zaman kalkacağı belirlenecek. Yasağın daha erken saatte kalkması halinde, televizyon kanallarının ve ajansların haber yayınlamasına izin verilecektir ve sizlerle de paylaşacağız." yanıtını verdi.

Kaynak: (İLKHA)