31 Mayıs 2010'da Gazze'ye yardım götürmek amacıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisi, siyonist işgal rejimi tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu 10 insani yardım gönüllüsünün şehit olduğu ve birçok kişinin yaralandığı olayın yıldönümünde, İHH İnsani Yardım Vakfı, Genç İHH ve Mavi Marmara Derneği tarafından düzenlenen yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş, İstanbul'un Fatih Camii avlusunda başladı ve Beyazıt Meydanında son buldu.

Yürüyüşün sonunda Genç İHH Üniversite Komisyonu Başkanı Muhammed Çimen, Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu.

"Batılı Devletler, Gazze'de Sistematik Bir Şekilde Uygulanan Soykırıma Seyirci Kalmaktalar"

Genç İHH Başkanı Muhammed Cihad Çelik

Yürüyüş sonrası yapılan konuşmada Genç İHH Başkanı Muhammed Cihad Çelik, Mavi Marmara'nın amacının Gazze'ye ambargo uygulanmasına son vermek olduğunu belirterek, "Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaş yüzünden bile Rusya'yı futbol turnuvalarından men eden Batılı devletler, Gazze'de sistematik bir şekilde uygulanan soykırıma seyirci kalmaktalar. İsrail hala sivil yerleşimleri bombalamaya devam ediyor. Filistin halkı bu duruma direniyorlar ancak insan hakları ihlallerini görmeyen, duymayan ve gündem yapmayanlar da maalesef var." dedi.

Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür

Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür, 13 yıl içinde Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Türkiye ve dünya genelinde hukuk mücadelesi verdiklerini hatırlatarak, "Filistin'de son 75 yıldır her gün Mavi Marmara'da yapılan katliamlar yapılıyor. Biz de yine Filistin halkına, Gazze'ye, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya destek vermek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bin canımız olsa binini de feda ederiz" dedi.

Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama Dolandırıcılığına Karşı Uyarı Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama Dolandırıcılığına Karşı Uyarı

Fevzi El-Cuneyd

Yürüyüşe katılan siyonist işgalci askerler tarafından gözleri bağlanarak 2017'de tutuklanan ve Kudüs direnişinin sembol isimlerinden biri olan Fevzi El-Cuneyd, "Kudüs davası sadece bizim davamız değil, tüm Müslümanların davasıdır. Eğer mücadele etmezsek zulüm devam edecektir. Burada bulunmanızın bizim için anlamı büyük. Destekleriniz sebebiyle Filistin halkı sizleri asla unutmayacaktır" dedi. 

Kaynak: (İLKHA)