28 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de mazbatasını aldıktan sonra yemin ederek resmen görevine başladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı adayı olarak seçimlere katıldı ve 28 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda aldığı %52,18 oy oranıyla cumhurbaşkanı oldu.

Savunma Muhabirliği Eğitimi ile Basın Daha Güçlü: Milli Savunma Bakanlığı’ndan Yeni Hamle Savunma Muhabirliği Eğitimi ile Basın Daha Güçlü: Milli Savunma Bakanlığı’ndan Yeni Hamle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu tarafından kesin sonuçların açıklanmasından sonra TBMM'ye geldi. Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli tarafından karşılandı ve Bahçeli'den mazbatasını aldıktan sonra yemin etti. Törene, yaklaşık 75 ülkenin üst düzey temsilcileri de katıldı.

Yemin töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'e gidecek ve daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçecek. Akşam saatlerinde ise yeni kabine listesini açıklayacak.

Kaynak: (Haber Merkezi)