Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Türkiye'nin pamuk üretiminin büyük bir kısmını gerçekleştiren bir bölge olarak öne çıkıyor. Şanlıurfa'da düzenlenen "İyi Pamuk Uygulamaları Paneli ve Tarla Günü" programı kapsamında GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral, bölgenin pamuk üretim potansiyelini ve kaliteli ürünler üretme hedeflerini paylaştı.

Hasan Maral, GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nin 34 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sosyal ve ekonomik kalkınması için önemli projelere imza attığını belirtti. Bu projelerin bölgenin potansiyellerini kullanarak geliştirildiğini söyledi.

Maral, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Türkiye pamuğunun yüzde 60'tan fazlasını üreten bir bölge olduğuna dikkat çekerek, küresel trendlerin (iklim değişikliği, sürdürülebilirlik, yeşil mutabakat vb.) pamuk üretimine de yansıdığını ifade etti. Bu nedenle kaliteli pamuk üretimi ve sürdürülebilirlik konularına odaklandıklarını belirtti.

Şanlıurfa'da trafik kazası: 1 ölü 3 yaralı Şanlıurfa'da trafik kazası: 1 ölü 3 yaralı

de2ab75a-4c21-4c11-93dd-2be617b78d5f

Maral, Better Cotton inisiyatifi çerçevesinde "İyi Pamuk" uygulamalarını yaygınlaştırmak için çalıştıklarını ve bu doğrultuda çiftçilere eğitim verildiğini açıkladı. Bölgedeki pamuk tarlalarının kaliteli pamuk üretimine geçişini teşvik ettiklerini vurguladı.

Üretilen pamuğun tekstil endüstrisi için önemli bir hammade olduğunu belirten Maral, bölgede yüksek üretim potansiyeli olduğunu ve bu potansiyeli en kaliteli pamuğu üreterek değerlendirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

e32eb6d3-354b-462e-bed8-23f84770de15

Kaynak: MEHMET MEKİ AKGÜL