Bildiride, küresel ekonominin "yumuşak iniş" yaşama olasılığının arttığı belirtilerek, iyi ayarlanmış para politikaları ve arz şoklarının azalması sayesinde enflasyonun yüksek seviyelerden düşmeye devam ettiği vurgulandı. Ekonomik aktivitenin dünya genelinde beklenenden daha dirençli olduğu kaydedilirken, toparlanmanın ülkeler arasında dengesiz olduğu ve bunun ekonomik ayrışma riskini artırdığı ifade edildi.
Bildiride, orta ve uzun vadeli küresel büyüme beklentilerinin tarihsel ortalamaların altında olduğuna dikkat çekilerek, bu durumun endişe verici olduğu belirtildi.
Toplantının sonuç bildirisi, korumacılığa karşı durulması ve adil, açık, kapsayıcı bir ticaret sisteminin desteklenmesi çağrısında bulunuldu.
G20 toplantısında, ultra zenginlerin etkili bir şekilde vergilendirilmesi için işbirliği yapılması gerektiğine dair bir deklarasyon yayımlandı. Bu işbirliğinin, en iyi uygulamaların paylaşılmasını ve vergi ilkeleri etrafındaki tartışmaları teşvik etmeyi amaçladığı ifade edildi. Ayrıca, birçok G20 ülkesinin eşitsizliklerle mücadele ve daha adil vergi sistemleri oluşturma yönündeki yerel reformlarının takdir edildiği ve bu çabaların güçlendirilmesi taahhüt edildiği belirtildi.
Söz konusu deklarasyonda, "Vergi egemenliğine tam saygı göstererek, ultra yüksek net servete sahip bireylerin etkili bir şekilde vergilendirilmesini sağlamak için işbirliği içinde olmaya çalışacağız." ifadeleri kullanıldı.
G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, küresel ekonomik istikrarın sağlanması için kararlı ve ortak bir yaklaşım sergilemeye devam edeceklerini belirtti.