Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 18 Aralık 2008’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmete sunduğu e-Devlet Kapısı’nın 15 yılda büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Bakan Uraloğlu, e-Devlet Kapısı’nın 22 hizmetten 7 bin 651 hizmete, 1 milyon kullanıcıdan 64 milyon kullanıcıya ulaştığını belirtti.

e-Devlet Kapısı vatandaşın hayatını kolaylaştırıyor

Bakan Uraloğlu, e-Devlet Kapısı’nın Dijital Türkiye’ye geçiş sürecinin önemli bir aracı olduğunu vurguladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın sorumluluğunda TÜRKSAT A.Ş. tarafından kurulan e-Devlet Kapısı’nın bürokrasiyi azaltarak, vatandaşların devletle olan işlerini hızlı ve kolay bir şekilde yapmasını sağladığını ifade etti. Uraloğlu, “Vatandaşlar artık devletle olan işlerini uzun kuyruklarda beklemeden yapıyor. e-Devlet Kapısı zamandan tasarruf sağlayarak, vatandaşların yaşam kalitesini ve kamu hizmetlerinden memnuniyetini de arttırıyor. Gururla ifade etmek isterim ki; devletin kısa yolu ‘türkiye.gov.tr’, bugün 1.022 kuruma ait 7 bin 651 işleme ve 64 milyon 122 bin 503 kullanıcı sayısına ulaşmıştır. Yani e-Devlet kullanıcısı olabilecek 15 yaş üstü her 10 kişiden 9’u şu anda dijital Türkiye’nin kapısını açıyor” dedi.

e-Devlet Kapısı katılımcı, paylaşımcı ve etkileşimli bir yönetişim sunuyor

Uraloğlu, e-Devlet Kapısı’nın her yıl daha fazla vatandaşın ilgisini çektiğini ve katılımın hızla arttığını kaydetti. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki yeniliklerin, ekonomik ve sosyal yaşamın her alanında etkili olduğunu dile getiren Uraloğlu, her ay yaklaşık 120 milyon giriş yapılan e-Devlet Kapısı ile vatandaşların devletle olan işlerini bilgisayar ya da telefonları üzerinden yapar hale geldiğini söyledi. Uraloğlu, “e-Devlet Kapısı, bizlere katılımcı, paylaşımcı ve etkileşimli bir vatandaş-devlet ilişkisi kurmak için önemli fırsatlar sundu. Daha verimli hizmet ve daha demokratik bir yönetişim anlayışını güçlendirdi. Bürokrasinin önüne geçilmesi, israfın ve mükerrer yatırımların önlenmesini sağladı. İnsanımızın artık kamu kurumlarını kapı kapı dolaşıp belge toplama gerekliliğini ortadan kaldırdı. Vatandaşlarımız neredeyse tüm işlerini artık hiçbir belge toplamadan e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor hale geldi. Yaşadığı ilden farklı bir ildeki üniversiteye kayıt yaptıracak öğrencilerimiz ve yakınları seyahat etmek ve konaklamak zahmetinden kurtulmuş oldu. e-Devlet Kapısı ile sadece basılı belge israfından bu yıl 138 milyon dolar tasarruf sağlandı. e-Devletin kurulduğu günden bu yana ise bu rakam 587 milyon doların üzerinde. Ancak, birçok hizmet için vatandaşlarımızın cebinden yol, barınma, yemek gibi birçok masraf daha çıkıyor. Bu nedenle e-Devlet Kapısı sayesinde milyarlarca dolar vatandaşımızın cebinde kalıyor” diye konuştu.

Sıla bebeğin hayati tehlikesi sürüyor Sıla bebeğin hayati tehlikesi sürüyor
Kaynak: (İLKHA)