Dijitalleşme hayatı kolaylaştırsa da insanları yalnızlaştırıyor Dijitalleşme hayatı kolaylaştırsa da insanları yalnızlaştırıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki insani krizin vahametini ortaya koyarak çarpıcı bir açıklama yaptı. Ghebreyesus, Birleşmiş Miller Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) New York'taki BM Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmada, "Gazze'de ortalama her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor" ifadelerini kullandı.

Gazze'deki sahadaki durumu tarif etmekte zorlandığını dile getiren Ghebreyesus, hastanelerin koridorlarının, yaralılar, hastalar ve ölmek üzere olanlarla dolup taştığını, morgların ise tıka basa dolu olduğunu belirtti. Anestezisiz ameliyatların yapıldığına dikkat çeken Ghebreyesus, on binlerce yerinden edilmiş insanın hastanelere sığındığını ve aşırı kalabalık okullarda yaşayan ailelerin yiyecek ve su sıkıntısı çektiğini aktardı.

Siyonist işgal rejimi saldırıları sonucunda Gazze'de 10 binden fazla insanın şehit edildiğini, bu kayıpların neredeyse yüzde 70'inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu vurgulayan Ghebreyesus, "Gazze'de ortalama her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor. 1,5 milyon kişi yerinden edildi ve sığınabilecekleri bir yer arıyor. Ama hiçbir yer ve hiç kimse güvende değil" şeklinde konuştu.

Gazze Şeridi'nde insanların giderek daha küçük bir alana sıkıştırıldığına dikkat çeken DSÖ Genel Direktörü, bu durumun salgın hastalık riskini artırdığını belirtti. Ghebreyesus, Gazze'de her gün 180'den fazla kadının doğum yaptığını, 9 bin kişinin kanser tedavisi gördüğünü ve 350 bin hastanın kalp, diyabet ve hipertansiyon gibi hastalıklarla mücadele ettiğini vurguladı.

Ghebreyesus, sözlerini "Bu kriz, Güvenlik Konseyi'nde reform yapılmasının gerekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor. Üye devletler, özellikle de 5 daimi üye bu ihtiyacı ciddiye almalıdır. Güvenlik Konseyi'nde reform yapın" şeklinde tamamladı.

Kaynak: (Haber Merkezi)