Saç dökülmesi problemi, pek çok kişinin yaşadığı bir sorundur. Bu sorun kimi zaman genetik faktörlerden kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Öte yandan beslenme tarzı, hastalıklar ve kullanılan ilaçlar da bu soruna yol açabilir. Gün içerisinde 100 tele kadar saç teli kaybı normal olarak kabul edilir. Ancak yoğun bir dökülme ve belli bölgelerde açılma varsa mutlaka bir hekime başvurmak gerekir.

Saç dökülmesine; jöle, saç spreyi gibi ürünler de neden olabilir. Saçın bu ürünlere sık sık maruz kalması nedeniyle dökülme yaşanabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Züleyha Özgen, saç dökülmesi için pek çok tedavi seçeneği olduğunu belirtti. Aynı zamanda alınacak bazı tedbirlerle de dökülmenin azalacağını ifade etti.

SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI ALINABİLECEK 10 TEDBİR

64102505e4bfdd13c4255fa7

Şanlıurfa'da trafik kazası: 3 yaralı Şanlıurfa'da trafik kazası: 3 yaralı

Dermatoloji Uzmanı Dr. Züleyha Özgen, saç dökülmesine karşı şu önerilerde bulunuyor:

-Saçların çok sıkı toplanmaması gerekir.

-Sık sık saç şekillendiriciler kullanılmamalıdır.

-Saçların en fazla iki günde bir yıkanması gerekir. Her gün saç yıkamak, dökülmeyi artırır.

-Saçları kurularken nazik olunmalı ve sert hareketlerden kaçınılmalıdır.

-Saç kurutma makineleri, yüksek ısıda kullanılmamalıdır.

-Fön, maşa gibi işlemler çok sık yaptırılmamalıdır.

-Şok diyetlerden kaçınılmalıdır.

SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Saçlı deriye uygulanacak minoksodil losyon ve köpük ile yeni saç çıkışı sağlanabilir. Ancak bu yöntemin hekim tavsiyesi doğrultusunda kullanılması gerekir. Tedaviye en az 4-5 ay boyunca devam edilmelidir. Losyon kullanıldığı sürece etki sağlar. Bu nedenle kalıcı bir çözüm sağlamak için farklı yöntemlerden yararlanılabilir.

PRP yöntemi, son yıllarda saç dökülmesinde yaygın bir şekilde kullanılır. Bu yöntemde kişinin kendi kanından elde edilen zengin plazma, kafa derisine uygulanır. Saç mezoterapisi ile saçlı deriye vitamin, hormon içeren bir karışım enjekte edilir. Lazer, ışık tedavileri, kök hücre, saç ekimi gibi farklı yöntemler de tedavi için tercih edilebilir.

Kaynak: (Haber Merkezi)