Şanlıurfa, 6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından ağır hasar alan binaların, madde bağımlıları tarafından mekan olarak kullanılmasıyla sarsılıyor. Depremin etkisi altındaki Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler bölgesindeki vatandaşlar, yavaş ilerleyen yıkım çalışmalarının, madde bağımlılarını ağır hasarlı binaların içine ittiğini dile getiriyor.

Bahçelievler, Şanlıurfa'nın en hareketli semtlerinden biri olmasına rağmen, ağır hasarlı binaların tehlikeli bir biçimde kullanılmasına tepkiler artıyor. İşte, bu tehlikenin bir an önce son bulması için vatandaşlar birlik oluyor.

Vatandaşlar, depremin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen yıkım çalışmalarının hız kesmediğini vurguluyor. Birçok binanın hala yıkılmadığı Bahçelievler'de, ağır hasarlı binaların altına park eden araçlar ve madde bağımlıları, bölgenin tehlikeli hale gelmesine sebep oluyor.

İLKHA'ya konuşan vatandaşlar, yetkililerin bu işi biran önce bitirmesi gerektiğini söyledi;

Şanlıurfa’da dehşet: Eşini ve çalışanını öldürdü Şanlıurfa’da dehşet: Eşini ve çalışanını öldürdü

"Devletten büyük bir çalışma beklerdim"

İbrahim İleşmek, depremin ardından yıkımın hala tamamlanmadığını belirterek, Bahçelievler'in yüzde 25'inin yıkılma riski taşıdığını ifade ediyor. Ancak yavaş ilerleyen çalışmalar nedeniyle insanların arabalarını ağır hasarlı binaların altına park ettiğini ve madde bağımlılarının bu binaları sığınak olarak kullanmaya başladığını söylüyor. İbrahim İleşmek, devletin daha etkili bir çalışma yapmasını beklediğini dile getiriyor.

"Yollardan rahatça yürüyemiyoruz"

Madde bağımlılarının ağır hasarlı binaları mesken olarak kullanması, bölge halkını ve esnafını da olumsuz etkiliyor. Murat Orçun, uyuşturucu satışlarının ağır hasarlı binaların içinde gerçekleştiğini belirterek, bölge halkının bu durumdan rahatsız olduğunu ve güvensizlik yaşadığını ifade ediyor. Gece saatlerinde bile rahatça yürüyemeyen insanlar, yaşadıkları mağduriyeti dile getiriyor.

"Yapılması gereken işler yapılmıyor"

Yusuf Toprak ise, dışarıdan gelen turistlere iyi bir izlenim sunulamadığını ifade ediyor. Yıkım çalışmalarının hızının yetersiz olduğunu belirten Toprak, depremden etkilenen diğer illerdeki enkazların hızla temizlendiğini ancak Şanlıurfa'da bu sürecin yavaş ilerlediğini belirtiyor.

"Yık artık! sende kurtul bizde kurtulalım"

İbrahim İnal ise, ağır hasarlı binaların depremden 10 gün sonra yıkılması gerektiğini hatırlatarak, bu durumun mağduriyeti artırdığını söylüyor. Hızlı bir şekilde yıkımın tamamlanarak sağlam binaların inşa edilmesini isteyen İnal, buna öncelik verilmesi gerektiğini vurguluyor.

Vatandaşlar, yaşanan bu tehlikeli durumun bir an önce son bulmasını ve şehirdeki güvenliği sağlamak adına daha etkili adımlar atılmasını talep ediyor. Ağır hasarlı binaların madde bağımlılarına sığınak olmasının önüne geçilmesi için yetkililerden hızlı ve etkili bir çözüm bekleniyor.

Kaynak: MEHMET MEKİ AKGÜL