Eğitim

Deprem Bölgesinde 'Eğitim Şöleni': Milli Eğitim’den Dev Seferberlik

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eğitimde dayanışma rüzgârı estiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, depremzedeler için geniş kapsamlı bir çalışma başlattı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, depremin hemen ardından bölgede “arama-kurtarma” faaliyetleriyle enkaz altındakilere ulaşma çabalarına katıldı. Ayrıca, hasar gören okulları onarma ve yeniden inşa etme çalışmalarına hız verildi.

Psikolojik Destek ve Eğitim Hazırlıkları: Depremzedelere Yönelik Çalışmalar

Depremin yarattığı olumsuz duyguları en aza indirmek ve depremzedelerin ruhsal sağlıklarına destek olmak amacıyla psikolojik destek faaliyetleri hayata geçirildi. Aynı zamanda, okulların eğitim-öğretime hazırlanması ve öğrencilere yönelik özel hazırlık kursları düzenlendi.

Yapısal Çalışmalar ve Analizler: Eğitim Ortamlarının İyileştirilmesi

Bakanlık, deprem sonrasında eğitim yapılarındaki hasarları belirleyerek ağır hasarlı binaları yıkım kararı alırken, orta hasarlı binalar için deprem performans analizleri yapmaya karar verdi. Bu analizler sonucunda, gerekli güçlendirme ve yıkım çalışmaları planlandı.

Öğretmen Atamaları ve Destek Programları: İnsan Kaynağının Güçlendirilmesi

Bakanlık, deprem bölgesine öğretmen atamalarını gerçekleştirerek bölgedeki eğitim kadrosunu güçlendirdi. Öğrencilere destekleme ve yetiştirme kursları, yaz okulları ve özel eğitim destek çadırları gibi programlarla öğrencilerin öğrenme kayıplarını telafi etmeye yönelik çalışmalar sürdürüldü.

Teknolojik ve Diğer Destekler: Tabletler, Televizyonlar ve Eğitim Malzemeleri

Deprem bölgesindeki öğrencilere dijital ortamda eğitimi takip etmeleri için 82 bin 750 tablet dağıtıldı. Ayrıca, hasarlı okullardan etkilenen öğrencilere yönelik 30 bin televizyon ve 15 bin etkileşimli tahta temin edilerek eğitim materyallerine erişim sağlandı. Öğrencilere 80 bin kırtasiye seti yardımı yapılırken, depremzedelere özel 26 milyon 885 bin 685 adet ders kitabı ve yardımcı kaynak dağıtıldı.

Taşımalı Eğitim ve Barınma Hizmetleri: Güvenli Eğitim İmkânları

Hasar gören ya da yıkılan okullarda eğitim gören öğrenciler için taşımalı eğitim ve yemek hizmeti sağlandı. Böylece, 370 binin üzerinde öğrenci, eğitim-öğretime kaldıkları bölgelerde devam edebildi.

Sonuç ve Gelecek Adımlar: Eğitimde İyileşme Yolunda

Depremden etkilenen bölgelerde yapılan bu geniş kapsamlı çalışmalarla birlikte, öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerinin aksamadan devam etmesi ve depremzedelerin yaşam şartlarının düzeltilmesi hedefleniyor. Millî Eğitim Bakanlığı, bölgedeki eğitim camiasını ve öğrencileri destekleyen bir dizi proje ve programı devreye alarak, toplumun eğitimle yeniden ayağa kalkmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

{ "vars": { "account": "G-3SZQ7JT08Q" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }