Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Seul’de düzenlenen "3. Demokrasi Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, yapay zeka tarafından üretilen sahte içeriklerin toplumsal istikrar üzerindeki olası etkilerine dikkat çekti. Kişida, bu tür içeriklerin insanların gerçek ile sahte bilgiyi ayırt etme yeteneğini zorlaştırabileceğini ve toplumsal bölünmelere yol açabileceğini belirtti.

Sahte İçeriklerin Tehlikesi

Başbakan Kişida, yapay zeka ürünü sahte video ve ses kayıtlarının, toplumda yanılgılara ve karışıklığa sebep olabileceğini ifade etti. Bu durumun, vatandaşların siyasi karar verme süreçlerini olumsuz etkileyebileceğine işaret etti.

Milli Muharip Uçağımız KAAN İkinci Uçuşunu Başarıyla Tamamladı Milli Muharip Uçağımız KAAN İkinci Uçuşunu Başarıyla Tamamladı

Dijital Teknolojiler ve Nefret Söylemi

Kişida, dijital teknolojilerin nefret söyleminin yayılmasını kolaylaştırdığını ve bu durumun sağlıklı toplumsal müzakereleri engelleyebileceğini vurguladı. Bu bağlamda, daha güçlü bir mücadele çağrısında bulundu.

Hiroşima Yapay Zeka Süreci

G7 2023 Dönem Başkanı olarak, Hiroşima’da düzenlenen Liderler Zirvesi’nde "Hiroşima Yapay Zeka Süreci"ni başlatan Kişida, bu süreçle yapay zekanın üretken kullanımına yönelik ilkeler geliştirmeyi amaçladıklarını açıkladı.

Uluslararası İşbirliği Çağrısı

Dezenformasyonun küresel bir sorun olduğunu belirten Kişida, bu konuda uluslararası düzeyde ortak anlayış ve işbirliğinin önemini yineledi. Teknolojinin faydalarından yararlanırken, demokrasi ve evrensel değerleri savunmanın önemine değindi.

Bu açıklamalar, yapay zekanın toplum üzerindeki etkilerine yönelik artan endişeleri ve bu konuda uluslararası düzeyde atılması gereken adımları gözler önüne seriyor.

Kaynak: AA