Tarihi Kentler Birliği, Mansur Yavaş başkanlığında Muğla'da toplanıyor Tarihi Kentler Birliği, Mansur Yavaş başkanlığında Muğla'da toplanıyor

  

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), son zamanlarda sosyal medyada dolaşan hisse satışı iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. BOTAŞ’ın internet sitesinde yer alan açıklamada, devlet büyükleri, yöneticiler ve tanınmış iş insanlarının ses ve görüntülerinin kullanıldığı sahte hesaplar ve videolarla şirketin hisselerinin satışa çıkarıldığı yönündeki iddiaların asılsız ve dolandırıcılık amaçlı olduğu belirtildi.

Açıklamada, bu tür girişimlerin mağduriyetlere ve maddi kayıplara neden olduğu vurgulanarak, BOTAŞ’ın yüzde yüz kamu sermayeli bir kamu iktisadi teşebbüsü olduğu ve herhangi bir hisse satışının söz konusu olmadığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Yarım asırlık tecrübesiyle BOTAŞ, vatandaşlarımızın enerji arz güvenliği için üst düzey çaba sarf etmektedir. Dolandırıcılık amaçlı girişimlere yönelik yasal işlemler, Kuruluşumuz tarafından ivedilikle başlatılmış olup konuyla ilgili birçok yasa dışı içerik yayından kaldırılmış, birçoğu da yayınlanmadan engellenmiştir.” denildi.

BOTAŞ’tan vatandaşlara uyarılar

BOTAŞ, vatandaşları dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaya ve resmi iletişim kanallarını kullanmaya çağırdı. BOTAŞ’ın resmi internet sayfası haricinde başka isimler ve uzantılarla oluşturulan sahte internet ve sosyal medya sayfalarında bulunan içeriklere itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.

BOTAŞ, ayrıca vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

  • BOTAŞ tarafından gönderildiği izlenimi verilen, resmi olmayan e-postalar, reklam veya mesajlarda yer alan bağlantıları veya ekleri açmayın.
  • BOTAŞ yöneticileri ve çalışanları sosyal medya üzerinden ve/veya telefon aracılığıyla kişisel/finansal bilgilerinizi (şifre, kredi kartı bilgileri, vb.) istemez. Hiçbir durumda bu tür bilgileri paylaşmayın.
  • Dolandırıcılar, sahte iletişim bilgileri kullanarak kendilerini BOTAŞ temsilcisi gibi göstermeye çalışmaktadırlar. BOTAŞ tarafından hiçbir vatandaşımızla telefon ve/veya sosyal medya aracılığıyla yatırım vb. konular için iletişim kurulmamaktadır.
  • Herhangi şüpheli bir içerik paylaşımı ile karşılaşıldığında derhal Emniyet ve Savcılık birimleriyle iletişime geçerek durumu bildirin ve ilgili sosyal medya sağlayıcılarına (Facebook, Instagram, X (Twitter), Youtube vb.), Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’ne (USOM) ihbar linki üzerinden ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) ihbar linki üzerinden dolandırıcılık bildiriminde bulunun.

BOTAŞ, kamuoyuna saygıyla duyurdu.

Kaynak: (İLKHA)