Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, günlük işlemlerde yüzde 1,33 değer kaybederek günü 8.330,64 puan seviyesinden tamamladı. Toplam işlem hacmi ise 132,2 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi günü yüzde 0,73'lük bir değer kazancıyla tamamlarken, holding endeksi yüzde 1,99 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında iletişim endeksi yüzde 1,95 ile en fazla kazandıran sektör olurken, sigorta endeksi yüzde 4,23'lük düşüşle en çok kaybeden sektör oldu.

Uzmanlar, küresel pay piyasalarında risk iştahının arttığını, çünkü ABD Merkez Bankası'nın (Fed) parasal sıkılaştırma adımlarının sona ermiş olabileceği beklentilerinin güçlendiğini belirtiyorlar. Bu gelişme, yatırımcıların riskli varlıklara ilgisini artırıyor.

Diğer yandan, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların yatırımcıların odağında olmaya devam ettiği de gözlemleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), eylül ayında aylık bazda yüzde 0,5 ve yıllık bazda yüzde 2,2 artış kaydederek beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi. Uzmanlar, ABD'de ÜFE'nin beklentilerin üzerinde artmasına rağmen, aylık artışın bir önceki aya göre yavaşladığını ve yarın açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE), Fed'in gelecekteki politikalarına dair daha fazla ipucu verebileceğine dikkat çekiyorlar.

Döviz kurları haftaya nasıl başladı? Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD ekonomisi için "temel senaryonun yumuşak iniş" olduğunu ifade etti ve küresel şokların bu senaryoyu olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Yarın ise yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri açıklanacakken, yurt dışında ABD'de TÜFE verileri yanı sıra haftalık işsizlik başvuruları, Hazine bütçe dengesi, Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantı tutanakları, İngiltere'de sanayi üretimi, ve Japonya'da ÜFE verileri gibi ekonomik verilere odaklanılacak. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 8.400 ve 8.300 puan seviyeleri destek konumunda bulunurken, 8.500 ve 8.600 puanlar direnç olarak görülüyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)