Güncel

Bebeklerin kendi kendine beslenmeyi desteklemenin önemi

Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi, bebeklerin kendi kendine yemek öğrenme süreci hakkında önemli bilgileri paylaştı.

Annelerin, bebeklerin beslenme sürecinde zorlandıkları birinin birinin kendi kendine gelişmesini öğrenmesidir. Anne sisteminden veya biberondan katı gıdaya geçişte, yiyecekleri püre haline getirip kaşıkla vermek yerine küçük parçalı gıdaların bebeklerin önüne konulması, bunların beslenme süreçleri yaşanıyor.

Yahşi'ye göre, 6. aydan itibaren ortaya çıkan uygun depolama satışı, kendi isteğiyle yemesine izin verildi. Bebekler bu süreçte önce dokunarak, oynayarak ve sonrasında ağızlarına götürerek çözümlerini keşfederler. Bu sayede annelerin kaldıkları, bebeklerine güvenmeleri ve rahat hissetmeleri öne çıkıyor.

Bebeklerin erken dönemde kendi kendine beslenme öğrenmesi, ilk olarak yeterlilik değerlendirmelerinin geliştirilmesine yardımcı olur. Kendi başına yemek yiyen bebekler daha fazla lezzet alır, iştahları artar, motor gelişimi gelişir ve sofraya aileyle birlikte oturmayı öğrenirler. Bu süreç aynı zamanda anne-baba ile yaşanabilecek çatışmaları da etkiliyor.

Yemekte geçiren, telefonsuz veya tabletsiz zamanlarda, çeşitli bahanelerle yemek yemekten kaçınan birçok çocuk vardır. Yahşi, bu büyümenin altında çok sayıda insanın kaygılı ve koruyucu tutumlarının yattığını vurguluyor.

Mahreç: Haber Merkezi

{ "vars": { "account": "G-3SZQ7JT08Q" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }