Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen 'Türkiye'nin İlk Sosyal Etki Tahvili: İstanbul Kodluyor Projesi' tanıtım toplantısında bir konuşma yaptı. Konuşmasında dijitalleşmenin iş dünyasını nasıl etkilediğine dair önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kacır, dijitalleşen dünyada iş yapış biçimlerinin hızla değiştiğini vurgulayarak, önümüzdeki yıllarda mevcut mesleklerin birçoğunun yok olacağı gibi yeni mesleklerin de hızla hayatımıza gireceğini söyledi.

2022 ve 2023 yıllarında bölgesel kalkınmanın odak alanının 'Genç İstihdamı' olduğunu belirten Bakan Kacır, gerçekleştirdikleri projelerle 9 bin 234 gencin istihdamına doğrudan katkı sağladıklarını ifade etti. Projeler tamamlandığında ise 71 bin 209 genci istihdama kazandırmış olacaklarını belirtti.

Bakan Kacır;

 "Türkiye'de bir ilk olarak bugün lansmanını yaptığımız 'Genç İstihdamı Sosyal Etki Tahvili Uygulaması' İstanbul Kodluyor Projesi, gençlerimizin istihdamını sağlama yolunda yenilikçi ve özgün bir uygulama olacak. Proje kapsamında hedef grup, son 1 yılda işsiz olan 18-35 yaş grubundaki gençlerimiz. 1 milyon 250 bin dolar bütçeli bu proje ile 550 gencimizin bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe istihdam edilmesini hedefliyoruz" 

Şanlıurfa'da sünnet düğününde silah sıkan 5 kişi yakalandı Şanlıurfa'da sünnet düğününde silah sıkan 5 kişi yakalandı

Bakan Kacır ayrıca, dijitalleşen dünyada mevcut mesleklerin yerine gelecek olan yeni mesleklerin hızla hayatımıza gireceğini ve bu değişimin fırsatlarını da beraberinde getireceğini söyledi. Bu dönüşümü Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmek ve Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerine ulaşmak için bir fırsat olarak değerlendirdiklerini belirten Bakan Kacır, Türkiye'nin teknoloji çağında rekabetçi bir 'Ar-Ge ve inovasyon ekosistemi' inşa ettiğini ifade etti.

Kaynak: (Haber Merkezi)