Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de koruyucu aile sisteminin geldiği noktayı ve bu sistemin çocukların sağlıklı gelişimine katkılarını vurguladı. Bakan Göktaş, "Çocukların ailelerinin gözetiminde ve sosyal çevrelerinden kopmadan büyümelerini önemli buluyoruz. Çocuklarımıza yönelik politikalarımızda aile bütünlüğü, çocuklarımızın kendi sosyal çevrelerinde büyümelerini destekleyici hizmetleri önceliyoruz. Bu doğrultuda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için aynı şartları oluşturmaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Koruyucu aile sisteminin, çocukların fiziksel ve psikolojik açıdan sağlıklı gelişimlerini desteklemek ve huzurlu bir ortamda büyümelerini sağlamak için etkin bir şekilde yürütüldüğünü belirten Göktaş, bu hizmet modelinin çocukların aile bütünlüğünü koruyarak ve sosyal çevrelerinden kopmadan büyümelerine olanak tanıdığını ifade etti. Göktaş, "2002'de 515 çocuğumuza bakan 500 koruyucu ailemiz varken halihazırda 8 bin 547 koruyucu ailemizin yanında 10 bin 256 çocuğumuz himaye ediliyor." açıklamasını yaptı.

Döviz kurları yatay seyrediyor Döviz kurları yatay seyrediyor

Göktaş, her bir koruyucu ailenin geleceğe kalacak bir hikaye yazdığını vurgularken, koruyucu aile sayısındaki artışın ve himaye edilen çocukların sayısının, toplumun bu konuya duyarlılığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

"Her çocuk sevgi dolu bir yuvada yaşamayı hak ediyor. Onların hayallerini, umutlarını yeşertmek ve topluma değer katan bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak hepimizin görevi. Ben milletimizin bu duyarlılığı paylaştığına inanıyorum. Herkesi bir çocuğun hayatını tümden değiştirecek bir dokunuşla koruyucu aile olmaya davet ediyorum.

Çocukların eğitim, bakım ve diğer ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için koruyucu ailelerimize çocukların yaş ve eğitim durumlarına göre aylık ortalama 8 bin 515 lira destek sağlıyoruz. Buna ek olarak koruyucu aile yanındaki çocuklardan bir meslek edinmek üzere kamu ya da özel kuruluşlar tarafından açılan kurslara katılacakların kurs süresince kurs bedelleri, eğitim ve öğretimlerine ilişkin etüt, kurs, yaz okulu, harç, sınav – kayıt ve servis ücretleri ile bunlara ilişkin her türlü araç gereç ve malzeme giderlerini Bakanlık olarak karşılıyoruz."

Kaynak: AA-Anadolu Ajansı