Güncel

Antakya Medeniyetler Korosu, Aydın Doğan Ödülü’nü aldı

Kültür, sanat, edebiyat ve bilim alanlarında başarılı kişi ve kurumları ödüllendiren Aydın Doğan Vakfı, bu yıl 27. Aydın Doğan Ödülü’nü Antakya Medeniyetler Korosu’na verdi. Ödül töreni, İstanbul Valisi Davut Gül ve Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkan Vekili Sema Doğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Antakya Medeniyetler Korosu, 2007 yılında Yılmaz Özfırat’ın şefliğinde, farklı din, dil, ırk ve mezhepten insanların bir araya gelerek barış, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi mesajları vermek üzere kuruldu. Koro, Türkçe, Arapça, Ermenice, Kürtçe, Ladino, Süryanice, İbranice, İngilizce ve Fransızca gibi farklı dillerde eserler seslendiriyor. Koro, bugüne kadar Türkiye’nin yanı sıra ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda, Belçika, İsviçre, İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Rusya, Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya, Mısır, Lübnan, Ürdün, İsrail, Filistin, Kıbrıs, Kosova, Bosna-Hersek, Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Gürcistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan gibi 40’tan fazla ülkede 2.000’in üzerinde konser verdi. Koro, 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne de aday gösterildi.

Ödül töreninde yapılan konuşmalar

Ödül töreninde konuşan Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Aydın Doğan Ödülü’nün, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu felsefesine uygun olarak, bilim, fen, kültür, sanat alanlarında toplumsal hayatta fark yaratan, ardında silinmez izler bırakan kişi ve kurumlara takdir ve minnetlerinin bir ifadesi olduğunu söyledi. Yalçındağ, “Cumhuriyetimizin kıvançla kutladığımız 100. yılında bunu daha iyi anlıyor; daha aydınlık bir gelecek, daha mutlu bir toplum için eğitim, sanat, kültür ve bilim odağında yaptığımız faaliyetlerle toplumumuza fayda sağlamaya devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Asırlık Değerleri ve Medeniyeti temsil eden bu yüce Koro’ya 27. Aydın Doğan Ödülü’nü taktim etmekten mutluluk duyuyoruz. Hayatın müziğini bize yaşatan, Şef ve tüm koro üyelerini can-ı yürekten kutluyor ve medeniyetlerimizin sesini dünyaya duyurmaya devam etmelerini diliyorum” dedi.

Antakya Medeniyetler Korosu şefi Yılmaz Özfırat ise, ödülü almaktan onur duyduklarını belirterek, “Biz, Antakya Medeniyetler Korosu olarak, 15 yıldır, farklı din, dil, ırk ve mezhepten insanların bir arada yaşayabileceğini, barış, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi içinde olabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Bu yolda bize destek veren Aydın Doğan Vakfı’na, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne, Hatay Valiliği’ne, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne, Antakya Belediyesi’ne, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Dışişleri Bakanlığı’na, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’na (TİKA) ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu ödül, bizim için bir onur, bir gurur, bir motivasyon kaynağıdır. Biz, bu ödülü, Antakya’nın, Hatay’ın, Türkiye’nin ve dünyanın tüm insanlarına armağan ediyoruz” diye konuştu.

{ "vars": { "account": "G-3SZQ7JT08Q" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }