Aden ismi, Arapça kökenli bir isimdir. Aden isminin anlamı, hem Kuran’da lanetlenen Ad kavminin hem de cennet bahçesinin adıdır. Aden ismi, aynı zamanda Yemen’de bir liman şehrinin, biyolojide salgı yapan organ ve bezin, İbranice’de yakışıklı ve çekicinin, İrlanda’da ise ateşin anlamına gelir.

Şevval Ayı Orucu: Bereketli ve Faziletli İbadet Şevval Ayı Orucu: Bereketli ve Faziletli İbadet

Aden İsmi Kuran’da Geçiyor mu?

Aden ismi, Kuran’da iki farklı anlamda geçmektedir. Birincisi, Hud Suresi’nde ve Necm Suresi’nde bahsedilen Ad kavmidir. Bu kavim, Allah’ın nimetlerine nankörlük eden, peygamberlerini yalanlayan ve helak edilen bir kavimdir. İkincisi, Adn cennetidir. Bu cennet, Kuran’da birçok yerde geçen, içinde ebedi kalınacak, altından ırmaklar akan, meyvelerle dolu bir bahçedir. Aden ismi, Adn cennetinin dilimizde yanlış telaffuzu nedeniyle cennet bahçesi anlamına geldiği düşünülen bir isimdir.

Aden İsmi Nasıl Bir Kişilik Gösterir?

Aden ismi, liderlik vasfı, doğal bir lider, kendisine has görüş ve düşünce, sorumluluk sahibi, anlayışlı, sıkıntılardan kurtulmak için mücadele eden, yere sağlam basan, güçlü, güvenilir, koruyucu, sevdiği için her şeyi yapan, fedakar, inatçı, cesur, kararlı, sistemli, düzenli gibi özellikler gösterir. Aden isminin kader sayısı 6’dır. Bu sayı, aşk, sorumluluk, anlayış, sıcaklık, mutluluk, güç, koruma, fedakarlık gibi kavramlarla ilişkilidir.

Aden İsmi Nereden Geliyor?

Aden ismi, Arapça kökenli bir isimdir. Aden isminin kökeni, Kuran’da geçen Ad kavmi ve Adn cenneti ile ilgilidir. Aden ismi, aynı zamanda Yemen’de bir liman şehrinin, biyolojide salgı yapan organ ve bezin, İbranice’de yakışıklı ve çekicinin, İrlanda’da ise ateşin anlamına gelir. Aden ismi, hem erkek hem de kız çocuklarına verilebilen bir isimdir. Aden ismi, Türkiye’de çok yaygın olmayan, farklı ve özgün bir isimdir.

Editör: Mehmet Şah AKAYDIN