Ekonomi̇

2024 Memur Fazla Mesai Ücretleri Açıklandı!

2024 yılında devlet memurlarının saat başına fazla mesai ücretleri yüzde 87 artışla yükseliyor. İşte detaylar!

2024 yılında devlet memurlarının fazla mesai ücretlerinde büyük bir artış yaşanacak. Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nde yer alan bilgilere göre, memurların saat başı fazla çalışma ücretleri ciddi bir yükselişe geçecek. 2023 yılında saat başı 5 lira 40 kuruş olan fazla mesai ücreti, 1 Ocak 2024 itibarıyla saat başı 10 lira 10 kuruşa çıkacak.

Ayrıca, bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan makam şoförleri dahil tüm personele ayda 90 saati geçmemek şartıyla yeni yılda saat başı 10 lira 70 kuruş fazla mesai ücreti ödenecek.

Özellikle yüksek makam sahipleri ve üst düzey yöneticiler için de önemli bir değişiklik yapılacak. Her makam için aylık toplam 450 saati geçmemek üzere kurul başkanları, genel müdürler, strateji geliştirme başkanları, valiler, generaller ve amiraller gibi üst düzey yöneticilere saat başı 10 lira 70 kuruş fazla mesai ücreti ödenecek.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne ve üniversitelere bağlı yurtlarda çalışan personele, gerçekleştirdikleri fazla çalışma karşılığında saat başı 10 lira 10 kuruş ek ödeme yapılacak. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline de saat başına 17 lira 20 kuruş ödenecek.

Yurt içi gündelik ve tazminat tutarları da artacak. TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına ödenecek yurt içi gündelik tutarı 270 liradan 500 liraya yükselecek.

Üst düzey yetkililer için yurt içi gündelik tutarı da artış gösterecek. Bakanlar, Genelkurmay Başkanı, milletvekilleri, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı gibi yetkililere yurt içi gündelik 250 liradan 480 liraya yükselecek. Ayrıca, ek göstergesi 8000 ve daha yüksek kadrolarda bulunan memurlar için 465 lira, en alt kademedeki memura ise 400 lira yurt içi gündelik ödenecek.

{ "vars": { "account": "G-3SZQ7JT08Q" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }