Arjantin ile Kolombiya, ABD'nin Florida eyaletindeki Hard Rock Stadı'nda karşı karşıya geldi. İlk yarı golsüz eşitlikle sonuçlanırken, ikinci yarıda da gol sesi çıkmadı ve normal süre 0-0 tamamlandı.

Maçın 112. dakikasında Lautaro Martinez'in attığı golle Arjantin, 1-0 öne geçti. Martinez, Giovani Lo Celso'nun asistiyle ceza sahası içinden mükemmel bir vuruş yaparak takımına şampiyonluk yolunu açtı.

Arjantin'in yıldızı Lionel Messi, karşılaşmanın 64. dakikasında sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Sakatlık sonrası gözyaşlarına hakim olamayan Messi, yerini Nicolas Gonzalez'e bıraktı.

Final maçı, biletli olmayan taraftarların stada girmesi nedeniyle 1 saat 23 dakika gecikmeli olarak başladı. Güvenlik önlemlerinin alınması ve düzenin sağlanmasının ardından müsabaka başlatılabildi.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları... Milli sporcu Aysel Önder dünya rekoru kırdı Paris 2024 Paralimpik Oyunları... Milli sporcu Aysel Önder dünya rekoru kırdı

Arjantin, tarihinde 16. kez Kupa Amerika'yı kazanarak turnuvanın en başarılı takımı unvanını pekiştirdi. Önceki şampiyonluklarını 1921'den bu yana sürekli olarak genişleterek, 2024'te yeni bir zafer daha ekledi.

Kaynak: AA-Anadolu Ajansı